Rode Kruis opent Giro 7244 voor voedselhulp tijdens corona crisis. Hoe slachtoffers van deze corona crisis geholpen worden?

Op dit moment heeft heel de wereld last van het vervelende coronavirus. Tenminste, iedereen heeft last van de maatregelen die rondom het virus genomen worden. Om er zeker van te zijn dat het virus zo min mogelijk slachtoffers maakt, kiezen erg veel landen ervoor om nieuwe regels omtrent het coronavirus op te stellen. Zo zijn er ook veel verschillende regels opgesteld in heel Europa. Echter, ook in Nederland zijn er sinds afgelopen dinsdag strenge regels. Zo is de gehele horeca de komende vier weken dicht. Dit betekent dat de horecazaken geen inkomsten meer krijgen. De kans is dan ook groot dat er hierdoor meer bedrijven failliet gaan. 

corona

Bedrijven failliet

Door de strenge maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, is de kans groot dat er veel bedrijven failliet gaan. Alle bedrijven die zaken doen met bedrijven in de horeca, zullen indirect te maken krijgen met de maatregelen die getroffen worden. Helaas heeft dit ook erg veel invloed op veel gezinnen in Nederland. Wanneer bedrijven failliet gaan, komen veel mensen zonder werk te zitten. Om deze mensen te kunnen ondersteunen heeft het Rode Kruis Giro 7244 geopend. Door middel van deze actie hoopt het Rode Kruis dat de mensen die het kunnen missen, de medemensen zullen ondersteunen. Echter, hoe kan het dat dit zo lang heeft geduurd?

De eerste lockdown door het coronavirus

De eerste lockdown in Nederland was wel eens waar een intelligente lockdown, toch hebben erg veel ondernemers hier last van gehad. Zo zijn er erg veel verschillende ondernemers failliet verklaard, maar daarnaast ook in de problemen te komen. Door de steun van de Nederlandse Overheid konden erg veel bedrijven het hoofd nog net boven water houden. Helaas is dit voor veel bedrijven in de horeca en entertainment sector nu niet meer mogelijk. De kans is dus groot dat veel mensen in de financiële problemen gaat komen.  

corona

Door de corona crisis meer omscholing naar de technische sector

Voor mensen die werkloos geraakt zijn door de corona crisis, is het mogelijk om te denken aan omscholing. Er zijn namelijk een aantal sectoren waar een groot tekort is aan personeel. Zo is de bouwsector hard op zoek naar nieuwe mensen. Voor de professionals in de bouwsector is het erg frustrerend om te zien dat mensen de bouw niet in komen. Volgens hen is het immers een mooi beroep. Bovendien hebben de mensen geen hulp meer nodig van de overheid en kunnen zichzelf, maar daarnaast ook hun gezin, voorzien van een goede boterham.

Corona Nederland Statistieken bekijken

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie