corona onderzoek

Al sinds het begin van de coronacrisis zijn wetenschappers aan het onderzoeken hoe het coronavirus heeft kunnen ontstaan. Sommige mensen vragen zich af wat het nut is van dit onderzoek aangezien het virus zich al over de hele wereld heeft kunnen verspreiden. Toch is dit erg belangrijk aangezien mogelijk uitbraak van een soortgelijk virus hierdoor in de toekomst zou kunnen worden voorkomen. Daarom is het dan ook niet gek dat er overal ter wereld wetenschappers zijn die onderzoek doen naar het ontstaan van het virus. Al vanaf het begin van de coronacrisis proberen mensen er achter te komen wat er voor heeft gezorgd dat het virus heeft kunnen uitbreken. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona onderzoek

Onderzoek van WHO

De World Health Organization(WHO) wilde direct na de uitbraak van het coronavirus onderzoek doen naar het ontstaan van het virus. China gaf in eerste instantie geen toestemming voor dit onderzoek. De reden daarvoor is nog steeds niet bekend. Uiteindelijk stond China het team van de WHO wel toe om naar China af te reizen om het virus te onderzoeken. Sommige mensen denken al de gehele coronacrisis dat het virus afkomstig is uit een laboratorium in Wuhan. Daar staat namelijk een laboratorium waarin volgens sommige mensen proeven worden gedaan met virussen die mogelijk als wapen gebruikt kunnen worden. Volgens de WHO is het virus niet afkomstig uit een laboratorium

Vleermuis

De WHO geeft aan dat het virus via dieren op de mens is overgesprongen. Eerst werd door veel mensen gedacht dat de eerste patiënt besmet is geraakt door het eten van vleermuis. Dat komt omdat veel wetenschappers vrij snel het idee hadden dat het virus afkomstig was van de vleermuizen.

Toch lijkt het er volgens het meest recente onderzoek op dat het virus wel is begonnen bij vleermuizen, maar dat dit niet direct van een vleermuis op een mens is overgesprongen. Hoogstwaarschijnlijk heeft een vleermuis die besmet was een ander dier gebeten waardoor dit dier ook besmet is geraakt. Vervolgens is dit dier in aanraking gekomen met een mens en dat heeft er voor kunnen zorgen dat de eerste patiënt besmet is geraakt.

Corona-teller.nl
coronavirus

Belemmering van het onderzoek

Volgens het team van de WHO is het voor hen niet mogelijk geweest om volledig vrij te zijn tijdens het doen van het onderzoek naar het coronavirus. Zij hebben niet vrij genoeg kunnen werken om volledig onderzoek te doen naar het ontstaan van het virus. In het begin van de uitbraak van het coronavirus heeft de Chinese overheid nog geprobeerd om het virus zo lang mogelijk geheim te houden. Dit is niet gelukt en dat komt mede door een aantal klokkenluiders. Deze klokkenluiders werden door de Chinese overheid hard aangepakt. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten