Volgens de oppositie heeft politiek gefaald in de corona-aanpak

Het coronavirus vraagt veel van het parlement. Zo dienen zij continu te schakelen en worden de coronamaatregelen vaak aangepast. De maatregelen die worden getroffen worden niet door iedereen geliefd. Zo zijn er grote groepen in protest gegaan en vindt ook de oppositie dat de politiek heeft gefaald wat betreft de coronacrisis.

Het debat met premier Rutte en minister De Jonge:

Debat tussen Geert Wilders en Rutte over corona aanpak.
⬇️Laat hieronder uw mening achter⬇️

Vandaag heeft er een debat plaatsgevonden tussen de Tweede Kamer, minister de Jonge en premier Rutte. Dit debat ging over de gedeeltelijke lockdown die gisteravond is aangekondigd. Zo vindt Wilders dat het kabinet er een bende van heeft gemaakt en is Klaver het ook niet eens met de aanpak. Naast Wilders en Klaver, is ook Asscher het niet eens met hoe er is omgegaan met het virus. Zo is er volgens hem kostbare tijd verspild en vraagt ook hij om een overtuigende aanpak. Veel Kamerleden doen nu dan ook het dringende verzoek om het vanaf nu anders aan te pakken.

corona debateren

Er worden beloftes gedaan op coronagebied die niet na worden gekomen

Volgens veel Tweede Kamerleden worden er beloftes gedaan die vervolgens niet worden nagekomen. De testen zij hier volgens Marijnissen een goed voorbeeld van. Zo werd er continu aangekondigd dat de testcapaciteit groter zou worden, maar bleef dat maar niet gebeuren. De Jonge reageert hierop met het argument dat de vraag naar testen extreem toeneemt. Wel geeft hij aan dat er nog steeds een groei te zien is in de testcapaciteit. Zo verwacht hij aankomende week een testcapaciteit van 60.000. 

De horeca valt om door de corona-aanpak

De nieuwe aangekondigde maatregelen zijn heftig voor de horeca. Veel Kamerleden zijn het dan ook niet eens met het drastische besluit om de horeca dicht te gooien. Volgens Wilders zorgt dit ervoor dat veel horecabedrijven de coronacrisis niet zullen overleven en dient dit op een andere manier aangepakt te worden.

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Nederland per gemeente!

kaart van nederland - corona-teller.nl - Coronavirus Nederland Statistieken het laatste live Nieuws

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie