Het coronavirus zorgt ervoor dat het skiseizoen van 2021 lastig wordt, hoe zit het nou echt?

Op dit moment zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. Dit heeft voor een groot deel te maken met de gevolgen van het coronavirus. Helaas kan het coronavirus ervoor zorgen dat mensen besmet raken met het virus en vervolgens ontzettend ziek worden. Hierdoor zijn er allerlei verschillende soorten maatregelen afgekondigd. Op dit moment gelden erg veel van deze maatregelen ook in skigebieden. Hierdoor vinden veel mensen het lastig om toch op wintersport te gaan. 

corona

Op wintersport ondanks het coronavirus

Naast dat er ontzettend veel mensen zijn die er niet voor kiezen om op wintersport te gaan, zijn er ook erg veel mensen die het prettig vinden om wel op wintersport te gaan. Op dit moment het mogelijk om naar het land Zwitserland te gaan en hier te genieten van de sneeuw en de bergen. Echter, volgens de WHO is dit niet verstandig en kan dit vervelende gevolgen hebben. Zo kan het ziekenhuis helemaal vol komen te liggen met patiënten die gevallen zijn en hier blessures aan overgehouden hebben. Dit in combinatie met het vervelende coronavirus kan vergaande gevolgen hebben. 

Heel zorgvuldig naar het skiseizoen kijken

Volgens de WHO is het ontzettend belangrijk dat alle landen erg goed kijken naar de mogelijkheden omtrent de wintersport. Ondanks dat er erg veel geld verdiend wordt tijdens de wintersport, kan dit er wel voor zorgen dat het coronavirus weer om zich heen grijpt. Voor veel landen kan dit nog meer economische schade opleveren dan dat het niet door laten gaan van het skiseizoen oplevert. Hierom roept de WHO op om eens goed te kijken naar de beslissingen die genomen gaan worden tijdens de wintersport. De Zwitserse en Oostenrijkse regeringen willen ervoor kiezen om onder strenge voorwaarden toch open te gaan, maar is dit wel verstandig?

De Duitse regering

De Duitse regering vindt dat het beter is als de gebieden in de Alpen helemaal dicht blijven dit jaar. Echter, Oostenrijk en Zwitserland zijn het hier niet mee eens. Toch denkt Angela Merkel dat het niet mogelijk is om het te verbieden. Echter, het is wel mogelijk om de inwoners van een eigen land dringend te verzoeken om niet op reis te gaan tijdens de kindervakanties. De Nederlandse Overheid vindt het ook absoluut niet verstandig als mensen er toch voor kiezen om wel op wintersport te gaan. Volgens Mark Rutte kan dit voor vervelende situaties zorgen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie