Het aantal corona besmettingen is op maandag gedaald met 767 ten opzichte van de dag ervoor

Het aantal nieuwe corona besmettingen per dat verschilt enorm. Zo leek het een aantal dagen geleden nog volledig de verkeerde kant op te gaan met het aantal corona besmettingen. Inmiddels lijkt het toch weer de goede kant op te gaan. Zo zijn er vandaag 6.671 nieuwe corona besmettingen bijgekomen en zijn dat er 767 minder dan de dag ervoor. Toch zijn we er nog lang niet en is het nog steeds te druk in de ziekenhuizen. De lockdown waar we ons momenteel in bevinden is inmiddels alweer vijf weken aan de orde en nog steeds raken er dagelijks duizenden mensen besmet met corona.

Hoeveel mensen komen er dagelijks bij in het ziekenhuis?

Een van de redenen waarom er gekozen is voor een lockdown, is omdat het te druk werd in de ziekenhuizen. Toch heeft het tot nu toe nog niet erg veel effect op de druk in de ziekenhuizen. Zo is het aantal opgenomen patiënten in de ziekenhuizen gister met 135 gestegen. 11 Hiervan liggen momenteel op de ic. In veel ziekenhuizen in Nederland is de druk vanwege het coronavirus enorm. Hierdoor wordt er in sommige gevallen voor gekozen om andere noodzakelijke zorg te laten vallen. Dit terwijl er vooraf was afgesproken om het niet zo ver te laten komen.

Om te voorkomen dat er bij een nieuwe corona golf weer zulke situaties ontstaan, zal er in de toekomst sneller ingegrepen worden. Dit houdt in dat het kabinet en de RIVM eerder een lockdown zullen laten gelden

Inmiddels al meer dan 10.000 bellers voor het vaccin

In Nederland gaat er over een aantal dagen ook begonnen worden met het vaccineren. Er zijn inmiddels al meer dan 10.000 mensen die hebben gebeld voor een afspraak voor een coronavaccinatie. Gelukkig zorgt dit bij de GGD GHOR niet voor problemen. Zo hebben ze hier rekening mee gehouden en zijn er vandaag meer dan 2000 mensen aan het werk. Tot op heden hebben mensen dan ook niet langer moeten wachten dan 10 minuten. 

corona aantal besmettingen

Hoeveel boetes worden er wekelijks uitgedeeld vanwege het overtreden van corona regels

Er gelden momenteel erg veel regels om het coronavirus onder controle te krijgen. Het gevolg hiervan is dat een groep mensen ervoor kiest om deze regels te breken. Er worden op dit moment in Nederland erg veel boetes hiervoor uitgedeeld. Zo zijn er afgelopen week 895 corona boetes uitgedeeld. Daarnaast zijn er ook 605 mensen gewaarschuwd. Een groot gedeelte van deze boetes zijn rond 1 januari uitgedeeld. Zo zijn er alleen al op oudjaarsavond 39 illegale feesten stilgelegd waarbij er bij een aantal van deze feestjes boetes zijn uitgedeeld.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie