Hoeveel coronabesmettingen zijn er op 26-12-2020 bijgekomen?

Het aantal nieuwe coronapatiënten per dag is hetgeen waar het de afgelopen tijd erg vaak over gaat. Zo bepaalt het aantal besmettingen voor een groot gedeelte de maatregelen die worden getroffen. Als het aantal positieve coronatests per dag afneemt, kunnen er weer maatregelen komen te vervallen. Mede daarom kijken weer massaal naar het aantal nieuwe besmettingen per dag.

Het aantal besmettingen van vandaag

De afgelopen 24 uur zijn er 9980 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dit houdt in dat er ten opzichte van de dag ervoor 1650 minder nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Het begint er nu dan ook op te lijken dat de extra maatregelen eindelijk aanslaan. Echter, experts verwachten dat dit aantal na de feestdagen weer hoog op zal lopen.

corona aaxc

Veel mensen houden zich niet aan de regels die gelden voor kerst en oud en nieuw

Erg veel mensen hadden zich een lange tijd verheugd op de feestdagen. Dit omdat ze dan weer met familie en vrienden konden afspreken. Echter, ongeveer anderhalve week voor de feestdagen is er door het kabinet aangekondigd dat er strenge maatregelen gelden tijdens de feestdagen. Een gedeelte van de Nederlanders legt zich hierbij neer en houd zich aan de geldende regels. Echter, er is ook een grote groep in Nederland die zich hier niet aan houdt en wel met veel mensen de feestdagen doorbrengen. De kans is dan ook groot dat er na de feestdagen alsnog grote aantallen besmettingen zijn. 

Bij een groot aantal besmettingen wordt de lockdown verlengd

Wanneer het aantal coronabesmettingen na de feestdagen weer hoger oploopt, zullen de coronamaatregelen zeer waarschijnlijk worden verlengd. Dit om zo te voorkomen dat de druk op de ziekenhuizen te groot wordt. Terwijl er veel mensen de feestdagen doorbrengen met vrienden en familie, zijn er ook mensen die deze tijd doorbrengen in het ziekenhuis. Dit gaat zowel om het personeel, als om de corona patiënten. 

Geen vuurwerk dit jaar

Tijdens oud en nieuw zijn er veel mensen die letsel oplopen door vuurwerk. Om ervoor te zorgen dat de druk in de ziekenhuizen niet te groot wordt, mag er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Naast dat vuurwerk direct voor extra druk op de zorg kan zorgen, zorgt het er ook voor dat er groepen samen buitenkomen. Dit zou er dan weer toe kunnen leiden dat het aantal besmettingen in ons land verder zal toenemen. Ook dat is een van de redenen waarom er dit jaar bij oud en nieuw geen vuurwerk afgestoken mag worden. Of men zich hier daadwerkelijk aan gaat houden, moet nog blijken. Bovendien is er een grote kans dat er tussen 2300-00:00 een staking gaat plaatsvinden bij de politie. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie