Corona: overheid start campagne tegen twijfels over vaccin

Het is van belang dat er zo veel mogelijk mensen worden gevaccineerd in Nederland. Dat lijkt op dit moment de enige manier waarop wij er als land voor kunnen zorgen dat de coronamaatregelen snel kunnen worden versoepeld. Mensen willen natuurlijk al langer versoepelingen, maar de situatie rondom het coronavirus is te ernstig om grote versoepelingen door te voeren. Op dit moment lijkt het er op dat het vaccineren er voor gaat zorgen dat we uiteindelijk terug kunnen naar het oude normaal. Het vaccineren tegen corona heeft alleen zin wanneer een vrij groot deel van de bevolking is gevaccineerd aangezien je op die manier groepsimmuniteit creëert. 

Een veilig vaccin

vaccinatie campagne overheid

Al vanaf het begin van de coronacrisis zijn er mensen die niet van plan zijn om zich te laten vaccineren. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die vanwege hun religie liever niet gevaccineerd willen worden. Daarom kiezen zij er voor om het risico te nemen om ziek te worden. Er zijn ook mensen die twijfelen over de veiligheid van het vaccin. Dit kan komen door de snelheid waarmee het vaccin is ontwikkeld aangezien dit normaal gesproken vele malen langer duurt. Toch is het niet gek dat de coronavaccins zo snel klaar waren aangezien er over de hele wereld met volle mankracht aan het ontwikkelen van een vaccin werd gewerkt. 

AstraZeneca

Het vaccin van AstraZeneca is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Er kwamen vanuit verschillende landen in Europa meldingen van mensen die trombose en een tekort aan bloedplaatjes hebben ontwikkeld, kort nadat zij waren ingeënt met het coronavaccin van AstraZeneca. Daardoor besloten veel landen waaronder Nederland om het vaccineren met dit coronavaccin tijdelijk stop te zetten totdat er meer bekend was over het verband tussen deze incidenten en het vaccin. EMA heeft bekend gemaakt dat het niet gelukt is om een verband te vinden tussen de gezondheidsklachten en het vaccin. Daarom zullen de vaccinaties in Nederland komende week worden hervat. 

Campagne van de overheid

Door al het nieuws wat de veiligheid van het coronavaccin van AstraZeneca in twijfel trok, zijn er meer mensen die zich niet willen laten vaccineren. Dat is natuurlijk slecht nieuws aangezien dit er voor kan zorgen dat de maatregelen langer van kracht blijven. Daarom meldde het ministerie van Volksgezondheid dat de overheid komende tijd allerlei middelen gaat inzetten om er voor te zorgen dat het vertrouwen in het coronavaccin toeneemt. Op die manier moet worden voorkomen dat veel mensen hun afspraak voor het AstraZeneca vaccin afzeggen.

corona vaccin

Social media

Er zullen verschillende middelen worden ingezet om meer mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren. De rijksoverheid zal bijvoorbeeld veel actiever dan normaal zijn op social media en andere kanalen. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge gaf zelf aan nog geen berichten te hebben gekregen over vaccinatieweigeraars. Dat terwijl veel nieuwsmedia dit naar eigen zeggen wel hadden. Volgens de Jonge is het zeker mogelijk dat de overheid bepaalde signalen mist.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie