corona lockdown

Vanwege het coronavirus komen we massaal regelmatig voor verrassingen te staan. Zo gelden er veel regels en weet vrijwel niemand tot wanneer het precies aan de orde is. Het is inmiddels al gelekt dat de lockdown in Nederland minimaal met drie weken verlengd gaat worden. Toch betekent dat nog niet dat we na die drie weken wel weer meer mogen. In Duitsland is er besloten dat er een strenge lockdown is tot april. De kans dat dit ook zo gaat zijn voor Nederland, is dik aanwezig.

Waarom zo’n extreem lange corona lockdown in Duitsland?

Angela Merkel heeft laten weten dat het gehele land waarschijnlijk tot begin april in lockdown gaat. Volgens haar is dit nodig om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit heeft voornamelijk te maken met de Britse variant van het coronavirus. Als er nu niet streng wordt opgetreden, hebben we wellicht rond Pasen 10 keer zoveel besmettingen volgens Merkel. De uitspraak dat de lockdown wellicht tot begin april gaat duren, is voor velen een flinke schok.

Wanneer houdt het eindelijk op?

Inmiddels hebben we al maanden te maken met het zeer besmettelijke virus genaamd corona. Iedere keer als er goed nieuws komt, volgt niet lang hierna nog slechter nieuws. Hetgeen waar we ons massaal aan vast hebben gehouden, zijn de vaccins. De vaccins zijn er inmiddels, maar de regels zijn nog erg streng. Nu de kans aanwezig is dat we tot begin april in lockdown zitten, vragen veel mensen zich terecht af tot hoever we nog moeten gaan. Zo ziet niemand het zitten om nog een half jaar in quarantaine te zitten. De kans dat dit nodig zal zijn, is helaas wel aanwezig. 

corona lockdown

Om ervoor te zorgen dat we van de maatregelen afkomen, is het belangrijk dat het grootste gedeelte van de Nederlands wordt gevaccineerd. Pas wanneer er 70% of meer mensen gevaccineerd zijn, hebben we het coronavirus pas echt onder controle. 

De weekcijfers in Nederland dalen niet snel genoeg

Ondanks dat er strenge regels gelden in ons land, neemt het aantal nieuwe corona besmettingen per dag nog niet voldoende af. De weekcijfers dalen wel, maar erg matig. Het lijkt er dus op dat zelfs een strenge lockdown niet het gewenste effect geeft in ons land. Om te voorkomen dat het aantal nieuwe corona besmettingen per dag flink omhoog schiet, is het van belang dat er veel corona regels zullen blijven gelden. Hoe lang dit nodig zal zijn, wordt in verloop van de maanden duidelijk. Het is in de tussentijd in ieder geval van belang dat er onderzoek wordt gedaan naar nieuwe varianten van het virus. Dit om zo op tijd in te kunnen grijpen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

2 Comments

Laat hieronder uw mening weten