Nieuwe corona maatregelen worden 30 januari aangekondigd

De Britse variant van het coronavirus grijpt snel om zich heen. Om te voorkomen dat de overheid de controle verliest, worden er strenge maatregelen genomen. Momenteel bevinden we ons in een strenge lockdown en zijn vrijwel alle winkels dicht. Daarnaast kan je niet naar een restaurant en is het ook niet mogelijk om in groepsverband te sporten. Echter, zelfs al deze maatregelen lijken niet voldoende te helpen. Er is daarom besloten om aankomende woensdag meer regels aan te kondigen. 

De corona persconferentie vindt in de middag plaats

De afgelopen maanden zijn we gewend geraakt aan de corona persconferentie op dinsdagavond 19:00. Echter, de aangekondigde persconferentie gaat dit keer in het begin van de middag plaatsvinden. Zorg er daarom voor dat je aankomende woensdag op de hoogte bent van wat er is gezegd tijdens de persconferentie. Mocht je de persconferentie niet live kunnen volgen, dan kun je na de persconferentie bij ons terecht voor een update.

corona

Wat van extra corona maatregelen gaan er aangekondigd worden?

In de Brief die minister De Jonge heeft opgesteld, wordt er niet verteld wat de extra maatregelen precies zullen zijn. Wel wordt er al enige tijd gedacht aan een avondklok en is er een grote kans dat deze nu ingevoerd gaat worden. Mocht de avondklok niet in werking treden, dan kan het gaan om een alternatief op de avondklok. Ondanks dat wij niet direct op de hoogte worden gesteld van de extra maatregel, worden de burgemeesters al wel op de hoogte gesteld. Dit gesprek gaat vanavond plaatsvinden. 

Waarom een avondklok in Nederland?

Met behulp van een avondklok kan het aantal sociale contacten in de avonden beperkt worden naar een minimum. De reden dat een avondklok effectief kan zijn, is omdat er ‘s avonds erg veel besmettingen tot stand komen. De voornamelijkste reden dat deze maatregel opnieuw wordt overwogen, is vanwege de Britse variant van het virus. Zo maken experts zich grote zorgen over de variant en is het nodig om direct in te grijpen. 

coronavirus

Ontstaat er onrust als de coronamaatregel voor de persconferentie wordt aangekondigd?

Normaal gesproken is het voor de persconferentie al duidelijk wat er precies aangekondigd gaat worden. Echter, dit keer is het nog niet openbaar gemaakt en dat wekt vragen op. De kans is groot dat dit nog niet openbaar is gemaakt omdat het kan zorgen voor veel ophef. Toen de avondklok in eerste instantie werd overwogen, kwam er veel opstand van Nederlanders. Er wordt verwacht dat ook deze keer niet iedereen het eens zal zijn met de beslissing.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie