coronanieuws6e

Even leek het erop dat corona al snel verleden tijd zou zijn zodra er een vaccin uitgevonden was. Ondanks dat er steeds meer gevaccineerd wordt, lijkt het einde van de pandemie echter nog niet direct in zicht. Zelfs als merendeel van de bevolking gevaccineerd zal zijn, zullen we de nasleep van de corona pandemie nog een lange tijd blijven merken. Hoe zal de samenleving er na corona uitzien en heeft het virus blijvende effecten op onze samenleving? We zochten van verschillende gevolgen van de pandemie op de samenleving uit welke effecten zij op de lange termijn zullen hebben.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Onderwijsachterstanden door corona

Dat corona voor onderwijsachterstanden zal zorgen, is zo goed als zeker. Scholen proberen er alles aan te doen om goed onderwijs te kunnen blijven bieden. Toch is dat in bepaalde situaties lastig. Hoe zit het bijvoorbeeld met stages waarbij een contactberoep moet worden uitgevoerd? De kappersopleiding is één voorbeeld van een opleiding waarbij stage lopen een belangrijk onderdeel is, maar de kappers zijn nu al een langere tijd gesloten. Ook jongeren die al leerachterstanden hebben, zullen door de coronacrisis waarschijnlijk minder goed geholpen kunnen worden. Naar verwachting zal ook het aantal zittenblijvers op het basisonderwijs oplopen.

Onze fysieke en mentale gezondheid

Veel mensen voelen zich depressief en eenzaam nu men zo min mogelijk contact met elkaar mag hebben. Vooral ouderen die hiervoor al eenzaam waren, hebben het door het coronavirus nog zwaarder. Ook veel studenten geven aan zich eenzaam te voelen in deze tijd. Corona heeft een impact op veel mensen hun mentale gezondheid, ook in andere leeftijdscategorieën. Mensen zijn immers sociale wezens. Het ergst getroffen zijn waarschijnlijk nog wel de mensen met een onveilige thuissituatie. Zo was er in 2020 bijvoorbeeld een toename van huiselijk geweld, hoogstwaarschijnlijk doordat men merendeel van de tijd thuis zit. Zo wordt het voor mensen met een onveilige thuissituatie nóg moeilijker om hieraan te ontsnappen.

coronanieuws6e

Ook sporten zoals je dat gewend was, is meestal niet meer mogelijk in deze tijd. Zo kan het coronavirus, zelfs wanneer je het niet hebt, invloed hebben op je fysieke gezondheid.

Corona-teller.nl

De impact op de economie

De lockdown heeft ertoe geleid dat veel bedrijven het moeilijk hebben. De overheid heeft miljarden uitgegeven om zoveel mogelijk bedrijven staande te houden. Dat het virus invloed zal hebben op onze economie, is dus zeker. Komen we zodra het virus voorbij is in een economische crisis terecht? En zo ja, hoe lang zal deze crisis aanhouden? Het is moeilijk om de gevolgen in te schatten, maar de vorige pandemie, de Spaanse griep, heeft voor de meeste landen langdurige economische gevolgen gehad. Wél lag het sterftecijfer van die pandemie veel hoger.

corona nieuws212

Veranderen onze gewoontes?

Corona heeft onze levensstijl enorm doen veranderen. Terwijl het vroeger heel normaal was om een vreemdeling op minder dan 1,5 meter te passeren in de drukke stad, is dit tegenwoordig uit den boze. Wordt afstand houden ook na de coronapandemie het nieuwe normaal? En hoe zit het met handen schudden? Is het inmiddels zo normaal geworden om elkaar een elleboog te geven dat we deze gewoonte blijven aanhouden? Wellicht dat men elkaar snel weer de hand schudt, maar hoe zit het met werken vanuit huis? De kans zit er dik in dat men ook na het coronavirus het handen schudden achterwege laat.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten