Zweden voert Coronapas in, maar niet verplicht

Zweden heeft het aantal corona besmettingen altijd goed onder controle kunnen houden. Om het op stijgende aantal positieve testen terug te dringen voert Zweden nu ook de coronapas in voor binnen-evenementen van 100+ mensen. Dat is Woensdag bekend gemaakt door de Zweedse regering.

Als je kijkt naar andere landen in Europa zoals bijvoorbeeld Nederland (cijfers vandaag). Zijn er in Zweden relatief weinig besmettingen. Maar omdat zweden bang is voor coronavirus besmettingen uit het buitenland worden er toch maatregelen ingevoerd. De zweedse QR-code zal alleen voor personen zijn boven de 16 of 18 jaar, dit wordt nog bepaald.

Geen verplichte coronapas in Zweden

De zweedse regering geeft aan dat de coronapas niet verplicht wordt. De organisatie van het evenement bepaald zelf of de coronapas wordt ingevoerd. Wanneer er wordt gekozen om niet op de coronapas te controleren worden wel andere maatregelen verplicht. Horeca is vrijgesteld en hoeft niet te controleren op het vaccinatiebewijs.

Bijna geen maatregelen meer in Zweden

Doordat de vaccinatiecampagne in Zweden erg goed verliep konden in eind september al bijna alle corona-maatregelen worden opgeheven. Sinds 1 november hoef je bij klachten niet eens te testen in Zweden wanneer je gevaccineerd bent. Hoewel de overheid nu wel weer mensen aanspoort om te testen bij klachten. Waarom krijgen sommige mensen toch corona na vaccinatie?

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie