corona sneltests

De afgelopen tijd zorgde de coronatesten voor veel ophef. Zo ging het testen niet snel genoeg en ontstonden er hierdoor veel problemen. Veel mensen kregen de uitslag uiteindelijk 48 uur later en moesten die tijd onzeker afwachten. Gelukkig is dit probleem nu verleden tijd. Zo zijn de corona-supersneltest goedgekeurd en kan de vastgelopen testketen weer als een goed geoliede machine.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Corona sneltest in Zondag met lubach

Het ontwikkelen van de coronasneltests

Om tot de sneltests te komen zijn onderzoekers van het UMC lang bezig geweest met schaduwtesten. Om deze schaduwteksten te kunnen uitvoeren, is er gewerkt met materiaal van de fabrieken BD en Abbott. Met shaduwtesten wordt er bedoeld dat mensen twee testen kregen. De PCR-test die op dit moment in gebruik wordt genomen en de nieuwe sneltest. Tijdens dit onderzoek kwam naar voren dat de sneltest een groot gedeelte van de coronabesmettingen er tussenuit haalde. 

De mensen met minder klachten worden er minder snel tussenuit gevist

De onderzoekers zijn blij met de resultaten van de sneltest. Zo haalde de sneltest 90 positieve tests eruit waarbij de reguliere test er 123 tussenuit haalde. Het verschil van de positieve tests zit hem voornamelijk in de mensen die lichte symptomen hebben. Zo testte deze op de sneltest niet positief, maar op de reguliere test wel.

corona sneltests

Hoe lang duurt de coronasneltest?

Waarbij de reguliere test tot wel 48 uur kan duren voordat je jouw resultaat te zien krijgt, duurt dit bij de sneltest maar een kwartier. Doordat er zo’n groot verschil in tijd zit, zou er met de sneltest efficiënter kunnen worden getest. Zo zouden grote groepen met behulp van een sneltest stukken sneller getest kunnen worden. Hierdoor zou het coronavirus bij de bron kunnen worden aangepakt en bespaart dat veel tijd en voorkomt het een snellere stijging in het aantal besmettingen.

Corona-teller.nl
corona sneltests

Hoe zit het wereldwijd met sneltesten?

De coronasupersneltest worden wereldwijd in een rap temp ontwikkeld.  Zo zijn er in de Verenigde Staten in een aantal maanden 4 sneltests goedgekeurd. In Europa worden er op dit moment erg veel sneltests ontwikkelt en getest. Om te zorgen voor minder druk op de labs, is het ook van groot belang dat dit gebeurt. De labs draaien op dit moment overuren en zien graag dat er sneltests worden toegepast.

Toch is de kans groot dat de sneltest en de PCR-test allebei gebruikt blijven worden. Dit vooral voor de mensen die opgenomen worden in het ziekenhuis. Zo is hierbij de nauwkeurigheid van de test belangrijker. Voor de mensen met lichte klachten is de sneltest wel een erg sterk alternatief.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Bekijk ook de corona besmettingen per gemeente op Kaart Nederland

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten