corona test

Het is fijn dat het ook in Nederland binnenkort mogelijk is om een coronatest bij jezelf af te nemen. In Duitsland worden deze zelftesten inmiddels al in veel winkels verkocht, maar in Nederland moeten we daar nog even op wachten. Toch zal het ook in Nederland niet lang duren voordat het mogelijk is om jezelf te testen. Het is voor bedrijven die hun werknemers nodig hebben op kantoor of op locatie erg fijn dat deze testen er zijn. Op die manier kunnen zij zelf een veilige werkomgeving creëren voor hun werknemers. Dat is namelijk mogelijk door iedereen die naar het werk toe komt een coronatest te laten doen zodat je zeker weet dat er niemand besmet is. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona test

Werknemers testen

Thuis werken is niet altijd de meest ideale manier om je werk te doen. Er zijn daarom veel bedrijven die ondanks de situatie rondom het coronavirus erg veel behoefte hebben aan hun werknemers op locatie. Dat kan veel verschillende redenen hebben. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk dat een zorginstelling haar medewerkers vanuit huis laat werken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel andere bedrijven die hun werknemers ook graag op locatie willen laten werken. Zij kunnen hun medewerkers dus zelf testen, maar hier zitten natuurlijk ook kosten aan verbonden. Een coronatest is niet gratis en veel bedrijven hebben niet het geld om iedere dag al hun personeel volledig op eigen kosten te laten testen.

Regeling

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt met een regeling die de kosten van coronatests voor werknemers van bedrijven die echt op locatie moeten werken deels moet vergoeden. Deze regeling maakt het voor bedrijven mogelijk om per afgenomen coronatest een vergoeding van 20 euro te krijgen. Arbodiensten en BIG-geregistreerde bedrijfsartsen kunnen zich op opdracht van hun werkgever melden voor deze regeling. Officieel is de regeling gister ingegaan en loopt deze in ieder geval tot eind mei. Het is mogelijk dat de regeling verlengd wordt als daar tegen die tijd nog steeds behoefte aan is onder bedrijven. 

corona test

Voor wie geldt de regeling? 

Er zijn veel bedrijven die hun werknemers graag weer op werk zouden laten werken, maar de regeling geldt alleen voor bedrijven die hun medewerkers onmogelijk thuis kunnen laten werken. Verder moeten de werknemers van bedrijven die gebruik maken van deze regeling voor het vergoeden van de coronatests tijdens hun werk in situaties komen waarin zij buiten hun schuld om lastig de anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Bovendien gaat het hierbij om werknemers die geen klachten hebben aangezien er al een regeling was die ging over werknemers met klachten. 

PCR en Sneltest prijzen

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten