Leveringsprobleem corona vaccin zorgt ervoor dat Duitsland genoodzaakt het vaccinatieplan om moet gooien in 2021

De verschillende corona vaccins die ingezet worden zorgen ervoor dat er licht is aan het einde van de tunnel. Toch lijkt dit licht verderop te zijn dan waarop we hadden gehoopt. Zo is er een leveringsprobleem bij AstraZeneca en zorgt dit door heel Europa heen voor vervelende gevolgen. In Duitsland wordt er daarom nu overwogen om het volledige vaccinatieplan om te gooien. Dit omdat er bij het vaccinatieplan vanuit was gegaan dat het vaccin van AstraZeneca wel voldoende geleverd zou worden. 

Is de levering het probleem of werkt het corona vaccin niet goed?

Het Duitse Handelsblatt heeft afgelopen maandag een artikel gepost over het AstraZeneca vaccin. Hierin wordt aangekondigd dat het corona vaccin maar bij 8 procent van de ouderen effectief blijkt te zijn. Dit terwijl er continu gezegd werd dat het vaccin bij minimaal 70% van de mensen zou helpen. Waar het Duitse Handelsblatt de informatie precies vandaan heeft, is niet duidelijk. Wel geven zij zelf aan dat dit vanuit regeringsbronnen is gelekt. 

De Duitse regering is het niet eens met de uitspraken die worden gedaan

De Duitse regering reageerde vrij snel op de uitspraak over het corona vaccin. Zo laten zij weten dat er waarschijnlijk feiten door elkaar worden gehaald. Zo werkt het virus niet bij maar 8% van de mensen, maar was het percentage ouderen maar 8% van de proefpersonen. 

coronavaccin Duitsland

Tijdens een interview met een krant uit Italië wilt de CEO van AstraZeneca geen concreet antwoord geven op de vraag hoe goed het vaccin werkt bij ouderen. Hij geeft hierbij aan dat dit nog wordt onderzocht en er nog geen precies percentage aan gekoppeld kan worden. 

Duitsland overweegt wel om het vaccin alleen te gebruiken bij mensen onder de 65 jaar

Ondanks dat de Duitse regering ontkend dat het AstraZeneca corona vaccin niet werkt bij ouderen, heeft Gezondheidsminister Jens Spahn wel laten weten dat ze de vaccins wellicht in willen zetten bij mensen onder de 65 jaar. Dit omdat het kan zijn dat het vaccin niet goed wordt gekeurd bij mensen boven de 65. 

corona vaccins 2

Groot-Brittannië denkt dat de uitspraken over het corona vaccin te maken hebben met de Brexit

Volgens experts in Groot-Brittannië heeft de kritiek op het AstraZeneca vaccin voornamelijk te maken met politieke redenen. Zo geven zij aan dat de kritiek niet goed onderbouwd wordt en worden er uitspraken gedaan over dat het hierbij gaat om een politiek spel dat te maken heeft met de Brexit. 

Ook de ceo van AstraZeneca laat weten dat zij denken dat het zwart maken van dit corona vaccin te maken heeft met de politiek. Zo noemt hij de mondkapjes en de tests als voorbeeld bij deze uitspraak. 

Dat er zoveel ophef is over dit corona vaccin is vooral opmerkelijk te noemen. Wat de precieze reden is dat de samenwerking op het gebied van dit vaccin niet lekker verloopt, zal later blijken uit onderzoeken

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie