corona vaccin

Er is de laatste dagen veel onduidelijkheid over het coronavaccin van AstraZeneca. De oorzaak hiervan zijn een aantal incidenten in verschillende landen in Europa. In verschillende landen zijn gevallen bekend van mensen die bloedproppen ontwikkelden nadat zij waren gevaccineerd met het coronavaccin van AstraZeneca. De eerste gevallen van trombose na ingeënt te worden met dit vaccin waren in Oostenrijk. In Oostenrijk is één vrouw overleden en een andere vrouw ontwikkelde bloedproppen nadat ze gevaccineerd was. Toevallig waren deze vrouwen beide werkzaam in hetzelfde Oostenrijkse ziekenhuis.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Toch niet vaccineren

corona vaccin

Naar aanleiding van de incidenten rondom het coronavaccin van AstraZeneca hebben meerdere landen in Europa besloten om tijdelijk niemand meer in te enten met dit vaccin. Op dit moment is het verband tussen de vaccinaties en de bloedproppen niet duidelijk en daarom besloten landen als Oostenrijk, Denemarken en veel andere landen om te wachten tot er meer duidelijkheid is over het vaccin. Nederland besloot eerst om door te gaan met het toedienen van dit vaccin, maar gister werd bekend dat ook Nederland heeft besloten om tijdelijk niemand meer in te enten met het AstraZeneca vaccin.

289.000 afspraken

Alle afspraken voor het toedienen van het AstraZeneca vaccin die in de periode tot 28 maart gepland staan worden afgezegd. Dat zorgt er voor dat veel mensen niet worden ingeënt wat betekent dat het vaccinatieprogramma vertraging gaat oplopen. Tot en met 28 maart zouden zo’n 639.075 mensen worden ingeënt met het coronavaccin van AstraZeneca. Door het stopzetten van de vaccinatie kan een groot deel van deze afspraken niet doorgaan. Volgens het coronadashboard van de GGD zou het gaan om zo’n 289.000 afspraken die worden afgezegd. 

Huisartsen

corona vaccin

Er werd niet alleen door de GGD gevaccineerd, ook de huisartsen kunnen mensen vaccineren. Daarom zullen ook de afspraken van mensen die bij de huisarts zouden worden gevaccineerd met het coronavaccin van AstraZeneca moeten worden afgezegd. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Huisartsen Vereniging(LHV) is op dit moment nog niet bekend hoeveel afspraken er in deze periode gepland stonden bij huisartsen door het hele land. De huisartsen zullen contact opnemen met hun patiënten om ze in te lichten dat hun vaccinatie niet door gaat. 

Corona-teller.nl

Gevolgen voor mensen die al geprikt zijn

Het is op dit moment niet bekend wat voor risico’s de mensen die op dit moment al zijn ingeënt met het coronavaccin van AstraZeneca lopen door de vaccinatie. Voor deze mensen is het wel van belang om er rekening mee te houden dat het besluit om tijdelijk te stoppen met het toedienen van het AstraZeneca vaccin is genomen uit voorzorg. Het verband tussen het vaccin en de incidenten is nog niet volledig duidelijk en daarom is het verstandig om te stoppen met vaccineren totdat hier meer duidelijkheid over is.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten