Bijwerkingen coronavaccin 7 keer meer meldingen door vrouwen

Er zijn veel mensen die hun hoop volledig hebben gericht op het coronavaccin. Dat komt doordat dit vaccin er voor moet zorgen dat er minder nieuwe besmettingen bij komen waardoor we langzaam meer vrijheid kunnen krijgen. Dit is natuurlijk wat iedere inwoner van Nederland het liefst wil en daarom is het van belang dat er zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen worden ingeënt met een coronavaccin. Er zijn verschillende vaccins die in Nederland worden gebruikt. Niet ieder vaccin is geschikt voor ieder persoon. Het AstraZeneca vaccin wordt bijvoorbeeld niet aan 65-plussers gegeven

Een veilig vaccin

corona vaccin

Het is natuurlijk van belang dat het vaccin wat in Nederland aan mensen wordt toegediend wel veilig is. Veel mensen zijn bang voor het nemen van het vaccin omdat zij denken dat dit vaccin te snel is goedgekeurd om de veiligheid hiervan te garanderen. In het geval van het AstraZeneca vaccin waren er ook een aantal zaken waarmee geen rekening was gehouden. Zo bleek het vaccin niet geschikt voor ouderen of mensen met een erg zwak afweersysteem. Daarom heeft Nederland besloten om alleen mensen die jonger zijn dan 65 in te enten met dit vaccin om te voorkomen dat ouderen nare bijwerkingen ervaren van het vaccin. 

Werking van het vaccin

Een vaccin heeft vaak een aantal bijwerkingen. Dat komt doordat het vaccin een reactie in je immuunsysteem moet opwekken. Op die manier zorgt het coronavaccin er voor dat je lichaam als het ware weet wat het moet doen wanneer het besmet raakt met het coronavirus. In een vaccin zit een klein deel van het virus. Dit deel van het virus moet er voor zorgen dat je lichaam voldoende antistoffen aanmaakt om te voorkomen dat je besmet raakt met het coronavirus. Als er niet genoeg antistoffen zijn aangemaakt zul je minder last hebben van klachten, maar je kunt nog steeds anderen besmetten.

Bijwerkingen van het vaccin

coronanieuws6e

Het is van belang om de bijwerkingen van een vaccin te registreren. Zo kom je er achter of er niet toch bijwerkingen zijn die tijdens de testfase van het vaccin niet zijn ontdekt. Bij bijwerkingencentrum Lareb komen alle meldingen van bijwerkingen van het coronavaccin binnen. Het meest opvallende in de cijfers van de afgelopen week is het feit dat er vaker melding wordt gemaakt van bijwerkingen van de vaccins. Bovendien wordt er zo’n 7 keer vaker melding gemaakt van bijwerkingen van een coronavaccin door vrouwen. Het is nog niet duidelijk hoe dit precies komt. 

Goed nieuws

Volgens de directeur van Lareb is het goed nieuws dat er zo veel meldingen over bijwerkingen van het coronavaccin komen. Deze meldingen gaan tot nu toe allemaal over bijwerkingen die al bekend waren. Dit betekent dat er nog geen bijwerkingen zijn ontdekt die nog niet bekend waren geworden na de eerste onderzoeken naar het vaccin.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie