Coronavaccin niet onder iedereen even geliefd in 2021, hoe komt dat?

Inmiddels is er ook in Nederland begonnen met het vaccineren tegen het corona virus. Hierbij worden eerst de mensen die in de zorg werken en de kwetsbaren gevaccineerd. Daarna zullen onder andere de jongeren het vaccin krijgen. Wat betreft de jongeren en het corona vaccin zijn er veel die twijfelen om het vaccin te nemen. Dit omdat zij maar een beperkt risico lopen bij een besmetting. Toch is het belangrijk dat ook zij zich laten vaccineren tegen het virus. Zo dient minimaal 70% van de Nederlanders gevaccineerd te zijn om een aantal maatregelen te kunnen laten vervallen. Het is daarom belangrijk dat ook jongeren zich laten vaccineren. 

Naast jongeren twijfelen ook mensen met een auto immuunziekte om zich te laten vaccineren

Naast de jongeren twijfelen ook veel mensen met een auto-immuunziekte om zich te laten vaccineren tegen het virus. De reden hierachter is dat zij denken dat ze mogelijk gevaar lopen bij de vaccinatie. De gedachte op zich is niet vreemd en zou in theorie kunnen kloppen. Toch blijkt het uit het verleden dat vaccins hier geen nadelige invloed op hebben. Bovendien hebben er ook mensen met een auto-immuunziekte deelgenomen aan de testrondes van onder andere het Pfizer-vaccin. Ook bij hen leek het vaccin geen effect te hebben. 

corona 223

Zal het corona vaccin net als de griepprik jaarlijks aangeboden gaan worden?

Een vaccinatie zorgt ervoor dat er voldoende antistoffen in het menselijk lichaam worden aangemaakt. Hoe lang de antistoffen in het lichaam blijven, verschilt per vaccin en virus. Tot op heden lijkt het erop dat de antistoffen tegen corona lang in het bloed blijven, maar zeker is dat nog niet. Als het zo blijkt te zijn dat het virus na enige tijd weer schade aan zou kunnen richten in het lichaam, zou dat kunnen beteken dat het corona vaccin vaker aangeboden zal worden. Echter, hier is nog niet genoeg over bekend en zal in verloop van tijd duidelijker worden. 

Vanaf welke leeftijd kom je in aanmerking voor het Pfizer-vaccin?

Niet iedereen in Nederland komt in aanmerking voor het Pfizer-vaccin. Zo krijgen jongeren onder de 18 voorlopig nog niet het vaccin. Dit heeft onder andere te maken met dat er weinig kinderen ziek zijn geworden door het coronavirus. Bovendien is er tijdens het onderzoek naar een vaccin gericht op volwassenen. Wat effect van het vaccin precies zal zijn op kinderen, is daarom nog niet goed genoeg in kaart te brengen. Wel zal er hier binnenkort onderzoek naar gedaan worden. Pas na een goed onderzoek kan er worden besloten om ook jongeren in te gaan enten tegen het coronavirus. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie