Welke coronafabels over het coronavaccin dat in 2021 gaat worden toegepast gaan er rond?

Het coronavirus is bij veel mensen het gespreksonderwerp van de dag. Zo heeft vrijwel alles wat je tegenwoordig meemaakt gedeeltelijk te maken met het coronavirus. Er worden namelijk door het coronavirus strenge maatregelen getroffen. Door deze regels ontstaan er bijzondere/vreemde situaties. Iedereen houdt zich momenteel vast aan het vaccin dat in januari 2021 massaal in Nederland ingezet gaat worden. Toch zijn er ook veel mensen die tegen het coronavaccin zijn. Zo wil een gedeelte van de Nederlanders zich niet laten vaccineren. Een ander gedeelte dat tegen het vaccin is, laat het hier niet bij. Zij vertellen fabels over het vaccin en hopen daarmee een grote groep te bereiken. 

Zuid-Korea stopt niet met een vaccinatieprogramma

Er zijn veel mensen die beweren dat e in Zuid-Korea gestopt zijn met het vaccineren omdat er daar veel doden vielen door het vaccin. Toch is dit allesbehalve waar en zijn e in Zuid-Korea nog niet eens begonnen met vaccineren. Dit verhaal is inmiddels een aantal maanden geleden ontstaan nadar mensen in Zuid-Korea zijn komen te overlijden door de griepprik. Singapore die deze griepprik ook gebruikte, legde dit vaccinatieprogramma even stil. Echter, dit heeft dus niks te maken met het coronavaccin.

coronaaaaa

Het coronavaccin zorgt ervoor dat vrouwen niet meer zwanger kunnen worden

Een ander fabel dat rondgaat, is dat vrouwen door een coronavaccin niet meer zwanger kunnen worden. Deze fabel is verzonnen door een uitgever en vervolgens gedeeld in een artikel dat door veel mensen is gelezen. Hierdoor is deze fabel snel rondgegaan en op Facebook meer dan 1000x gedeeld. Toch is dit een typisch geval van nepnieuws en klopt er dus helemaal niks van. In dit artikel wordt er namelijk gesproken over dat er anti-hCG in de vaccins wordt gestopt. Echter, er is geen fatsoenlijke reden denkbaar waarom dat het geval zou zijn. 

In Noorwegen werd een meisje ziek van een coronavaccin

Een fabel dat zich ook snel heeft weten te verspreiden, is dat een Noors meisje ziek is geworden door een coronavaccin. Dit stond geschreven in een artikel, welke vervolgens ook duizenden keren is gedeeld op Facebook. Het opmerkelijke aan deze video waar veel mensen in geloven, is dat deze video 7 jaar oud is en dus al ver voor de coronacrisis is gemaakt. Het is daarom ook van belang dat mensen die dagelijks gebruik maken van sociale media, kritisch zijn in wat ze tegenkomen. Een groot gedeelte van het nieuws dat wordt verspreid, klopt niet. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie