corona vaccin

Nederland was blij toen bekend werd dat het Nederlandse bedrijf Janssen in samenwerking met het Amerikaanse Johnson&Johnson een coronavaccin had ontwikkeld. Dit betekent natuurlijk dat er in het algemeen meer vaccins zijn waardoor er ook eerder meer mensen kunnen worden ingeënt. Het grootste voordeel van het vaccin van Janssen was het feit dat je slechts één keer hoeft te prikken om volledig beschermd te zijn. Dat is natuurlijk erg fijn voor de vaccinatiecampagne aangezien het hierdoor niet meer nodig is om iedereen twee keer langs te laten komen voor een prik. Het is op dit moment echter zo dat er niet wordt geprikt met het coronavaccin van Janssen. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona vaccin

Vaccinatiestop

Inmiddels zijn Nederlanders er al wel aan gewend dat er af en toe pauzes in het vaccinatieprogramma komen. Dit is in het verleden namelijk al enkele keren gebeurt met het coronavaccin van AstraZeneca. De reden daarvoor was het feit dat een zeer zeldzame doch zeer ernstige bijwerking van het AstraZeneca-coronavaccin werd ontdekt. Hierdoor werd besloten om de vaccinatiecampagne enkele keren stop te zetten en uiteindelijk werd zelfs besloten om dit vaccin helemaal niet meer toe te dienen. Op dit moment zitten we met het vaccin van Janssen in een soortgelijke situatie. Er wordt nu niemand meer ingeënt met dit vaccin omdat er mogelijk ernstige bijwerkingen door kunnen ontstaan.

Amerika

In Nederland werd het coronavaccin van Janssen nog niet gebruikt, maar in Amerika werden al wel mensen ingeënt met dit vaccin. Nu is de vaccinatiecampagne in Amerika stopgezet omdat er mogelijk ook ernstige bijwerkingen aan dit coronavaccin zitten. Het is dan natuurlijk een logische reactie om het vaccineren tijdelijk stil te leggen zodat er in ieder geval geen nieuwe mensen last krijgen van de bijwerkingen die mogelijk kunnen ontstaan door het krijgen van het vaccin. De bijwerkingen die door het vaccin zouden kunnen ontstaan zijn naar verluidt dezelfde bijwerkingen als die van het AstraZeneca vaccin. 

corona vaccin

Extreem kleine kans op bijwerkingen

Het lijkt er op dit moment op dat er een zeer kleine kans is om bijwerkingen van het vaccin te krijgen. In de VS zijn zo’n 7 miljoen mensen geprikt waarvan tot nu toe 6 meldingen van mensen met een tekort aan bloedplaatjes in combinatie met trombose. Als EMA beslist dat het niet veilig is om met dit vaccin in te enten, zal dat voor Nederland betekenen dat de vaccinatiecampagne zo’n 6 weken vertraging oploopt. In totaal rekende Nederland op meer dan 11 miljoen doses van het nieuwe coronavaccin.

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten