corona vaccin

De vaccinaties tegen het coronavirus lijken hun vruchten af te werpen. In Israël waren de effecten van het vaccineren al langer zichtbaar aan het worden. De reden dat dit in Israël zo veel sneller gaat dan in Nederland is het feit dat Israël de vaccins in een proefperiode toediende wanneer andere landen dat nog niet deden. Nederland koos er voor te wachten totdat de vaccins tegen het coronavirus volledig waren goedgekeurd zodat er ook geen twijfel meer was over de werking van deze vaccins. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona vaccin

Bijwerkingen van het vaccin

Het is van belang om zo veel mogelijk kennis te hebben over een vaccin voordat je massaal begint te vaccineren. Dit is zo belangrijk doordat je bepaalde dingen liever zeker weet voordat je je laat inenten met een middel wat je eigenlijk niet kent. Zo is het voor veel mensen fijn om te weten hoe een vaccin precies werkt. Als je dit weet, zal het minder spannend zijn om je te vaccineren aangezien je beter weet wat voor reactie dit in je lichaam kan opwekken. Bijna ieder vaccin heeft wel een aantal bijwerkingen en het is van belang dat je er goed van op de hoogte bent dat dit helemaal niet gevaarlijk is. 

Antistoffen

Als jij het vaccin krijgt toegediend, moet dit er voor zorgen dat jouw lichaam voldoende antistoffen aanmaakt tegen het coronavirus. Deze antistoffen moeten voorkomen dat jij ernstig ziek wordt wanneer jij toch besmet raakt met het coronavirus. In een vaccin zit als het ware een klein deel van het virus. Dit deel moet er voor zorgen dat jouw lichaam een afweerreactie start waardoor er antistoffen tegen corona worden aangemaakt. Hierdoor weet je lichaam al wat het moet doen wanneer het virus het lichaam binnendringt. De bijwerkingen worden ook veroorzaakt door dit kleine deel van het virus. 

Tempo van het vaccineren

Volgens minister Hugo de Jonge is het mogelijk om iedereen die bereid is om zich te laten vaccineren in juli minimaal één prik moet hebben gekregen. Dit vertelde de minister in het televisieprogramma Op1. Het is wel van belang om in je achterhoofd te houden dat dit geen belofte is, maar een verwachting. De Jonge gaf aan dat het lukt om iedereen minimaal één dosis van het vaccin als alle verwachte leveringen doorgaan het komende jaar. Dit is logisch aangezien een vertraging van de levering van de vaccins van Pfizer, AstraZeneca of Moderna er voor zou zorgen dat sommige mensen hun prik niet op tijd kunnen krijgen. 

Corona-teller.nl
corona vaccin

Vaccinatiebereidheid

Hugo de Jonge zegt er rekening mee te houden dat zo’n 85 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar bereid is om zich te laten vaccineren. Hij gaf aan dat twee derde van deze groep beide prikken kan hebben gehad in de maand juli. De rest van deze mensen heeft dan enkel de eerste prik gehad. Als deze verwachtingen uit zullen komen, is de kans groot dat er in de zomer enkele grote versoepelingen van de maatregelen zullen plaatsvinden.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten