25 procent van de Nederlanders wilt geen coronavaccin, wat zullen hier de gevolgen van zijn?

De afgelopen maanden wordt er hard gewerkt aan het creëren van een coronavaccin. Het lijkt er nu dan ook eindelijk op dat er een winnaar is. Dit coronavaccin zit momenteel in de laatste fase en zou zomaar eens op korte termijn gebruikt kunnen worden. Om er zeker van te zijn dat de Nederlanders voldoende vaccins hebben, is er al een bestelling gedaan. Echter, nu de oplossing tegen het virus is gevonden, komt er een probleem bij. Zo willen veel mensen geen vaccin nemen en brengt dit risico’s met zich mee. 

Wat zijn de gevolgen

Als veel volwassenen besluiten om zich niet te laten vaccineren, dan zorgt dat voor vervelende gevolgen voor een groepsimmuniteit. Door deze gevolgen wordt het lastig om het virus uiteindelijk in te dammen. Zo kan het virus zich namelijk blijven verspreiden over de mensen die besloten hebben om geen vaccin te nemen. Het niet nemen van een vaccin is hierdoor niet alleen voor jezelf een risico, maar ook voor de rest van het land. Als veel mensen besluiten om geen vaccin te nemen, zullen de huidige coronamatregelen langdurig kunnen blijven gelden. 

Geen vaccinatie is geen toegang

Veel ondernemers vinden dat mensen die besluiten om zich niet te vaccineren, geen toegang horen te krijgen tot bepaalde plekken. Zo stellen zij voor om een toegangsbewijs in te stellen. Op dit toegangsbewijs staat of je wel of geen vaccinatie hebt gehad. Wanneer dit niet gebeurt, zullen er meerdere sectoren kunnen omvallen. Naast en toegangsbewijs, kan het ook zijn dat er gebruik wordt gemaakt van sneltesten, of een combinatie van beiden. 

coronavaccin1

Naast ondernemers vinden ook veel jongeren dat mensen die zich niet hebben gevaccineerd geweigerd mogen worden. Zo is 55% van de mensen tussen de 18 en 34 het hier mee eens. 

Kan er een coronavaccinatieplicht komen?

Wat betreft de vaccinatie komt hier geen plicht op. Daarnaast is het de bedoeling dat mensen ook niet die hoek ingedrukt worden. Wel wordt er gekeken naar een manier hoe mensen aangesproken kunnen worden, zonder dat er een plicht is. Het gaat hier om een vrijwillig vaccinatieprogramma waardoor men de keuze houdt over het eigen lichaam. 

Het merendeel van de Nederlandse bevolking vindt dat er geen vaccinatieplicht mag komen. Zo is 56% van de Nederlanders hierop tegen en willen zij dit het liefst voorkomen. Gelukkig wijst alles erop dat dit ook niet zal gebeuren en is het nu ook volgens de wet niet mogelijk.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie