corona vaccin

Het coronavaccin van Pfizer/Biotech is op dit moment alleen goedgekeurd voor mensen die ouder zijn dan 16 jaar. De reden daarvoor is niet dat het vaccin niet veilig is voor mensen die jonger zijn dan dat, maar omdat dit simpelweg nog niet genoeg getest is. Voordat een vaccin goedgekeurd kan worden om op grote schaal te worden toegediend moet het eerst getest worden. Op die manier kan er worden gekeken naar de werking van het vaccin en of er mogelijk bijwerkingen ontstaan die niet voorzien waren. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona vaccin

Bijwerkingen

Het is bij het krijgen van een vaccinatie vrij normaal om last te krijgen van kleine bijwerkingen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn of een beetje duizelig worden. Dit soort bijwerkingen kunnen voorkomen en zijn volkomen normaal. Het is wel van belang om zeker te weten dat er geen ernstige bijwerkingen zijn van de vaccins die op grote schaal worden toegediend.

Door het vaccin eerst te testen op een groep testpersonen kom je zeker te weten dat je geen ernstige bijwerkingen ontwikkeld door het vaccin. Natuurlijk reageert het lichaam van een kind anders op een vaccin dan een lichaam van een volwassene. Daarom moet het coronavaccin dan ook eerst op kinderen getest worden om zeker te weten dat het veilig is en goed werkt. 

Proef met het coronavaccin op kinderen

Pfizer is afgelopen week begonnen met het testen van hun coronavaccin op jonge kinderen. Het gaat hierbij om een groep proefpersonen 144 proefpersonen waarvan de jongste 6 maanden oud is. Dit is het eerste onderzoek naar kinderen in een jongere leeftijdsgroep, maar er zijn ook proeven gedaan met kinderen die tussen de 12 en 15 jaar oud zijn. Hierbij gaat het om een groter onderzoek waaraan 2.260 mensen meededen. De resultaten van dit onderzoek zijn veelbelovend. Volgens Pfizer is het coronavaccin onder deze groep mensen bij iedereen effectief. Dat is natuurlijk erg goed nieuws aangezien dit er voor zou kunnen zorgen dat kinderen het virus helemaal niet meer verspreiden. 

PCR en Sneltest prijzen

Het onderzoek

corona vaccin

Tijdens het onderzoek kregen de deelnemers een dosis van het coronavaccin van Pfizer/Biotech en werd er gekeken hoeveel van hen besmet zijn geraakt met het coronavirus. Geen één van de deelnemers die gevaccineerd was raakte besmet toen zij in aanraking kwamen met het virus. Achttien andere deelnemers die een placebo kregen toegediend raakten wel besmet toen zij in aanraking kwamen met het coronavirus. Bij sommige kinderen werden soortgelijke lichte bijwerkingen als bij volwassenen geconstateerd. Het gaat dan om hoofdpijn, pijn op de plek van de prik, vermoeidheid of koorts. Geen van de deelnemers kreeg last van ernstige bijwerkingen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten