Het coronavaccin zorgt voor vervelende situaties, hoe kan het dat 4 op de 10 tegen een vaccin is?

Op dit moment is er een hevige strijd gaande omtrent het coronavaccin. De kans bestaat dat het vaccin voor ontzettend veel vervelende situaties gaat zorgen. Er zijn namelijk steeds meer mensen die geen vaccin willen nemen, bijvoorbeeld doordat zij bang zijn voor de gevolgen. Volgens een aantal experts is dit helemaal niet gek. Het vaccin is namelijk een in rap tempo geproduceerd dus de gevolgen op lange termijn zijn nog helemaal niet bekend. Dit zorgt er dan ook voor dat steeds meer mensen bezwaar hebben tegen het beruchte vaccin.

coronavaccin

De verschillende groepen mensen

In de hele wereld zijn er erg veel discussies rondom het corona vaccin. Echter, helaas zorgt dit ook in Nederland voor veel verdeeldheid. Het zijn voornamelijk mensen boven de 50 jaar die wel een vaccin willen nemen. Daarentegen willen de mensen onder de 50 jaar in de meest gevallen geen vaccin nemen. De kans bestaat dat dit voor vervelende situaties kan zorgen. Afgelopen woensdag benadrukte Hugo de Jonge dat het coronavaccin niet verplicht gaat worden in Nederland. Voor de meeste Nederlanders was dit een grote opluchting. 

De jongeren in Nederland

De meeste jongeren in Nederland zeggen geen vaccin te nemen. Dit heeft te maken met de verschillende verhalen die op het internet staan. Helaas staat het internet vol met negativiteit over het vaccin. In bijna alle gevallen is deze negativiteit niet op feiten gebaseerd. Echter, doordat zoveel mensen de verhalen over het coronavaccin lezen, bestaat er verdeeldheid in Nederland. Dit zal vervolgens weer zorgen voor vervelende situaties

4 op de 10 zegt geen vaccin te nemen

Uit een onderzoek blijkt dan 4 op de 10 mensen geen coronavaccin wil nemen. Dit is een ontzettend groot percentage. Het houdt namelijk in dat maarliefst 40% van de Nederlanders geen vaccin gaat nemen. Helaas kan dit voor vervelende situaties zorgen. Gelukkig maken de meeste Nederlanders wel gebruik van handgel, dit is allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM.

Coronavaccin voor de risicogroep

De kans is groot dat het coronavaccin enkel aangeraden wordt voor de risicogroep. Tenminste, in het begin van het geven van het coronavaccin. Het is namelijk belangrijk dat de risicogroep als eerst aan een coronavaccin wordt geholpen om te voorkomen dat zij in de toekomst alsnog besmet raken met het coronavirus en hier vervelende gevolgen aan verbonden zijn. Toch vinden de meest Nederlanders dat het coronavaccin vrijwillig moet blijven. Wanneer het coronavirus op vrijwillige basis uitgedeeld wordt, behoudt iedereen in Nederland zijn of haar vrijheid. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie