corona vaccinatie

Vaccineren tegen corona is in Nederland erg laat begonnen. Inmiddels wordt er volop gevaccineerd en loopt het aantal mensen dat gevaccineerd is snel op. Ondanks dat het vaccineren tot noch toe soepel lijkt te verlopen, wordt er wel verwacht dat er in het verloop van het vaccinatieprogramma complicaties zullen ontstaan. Dit heeft voornamelijk te maken met dat er niet voldoende geleverd kan worden.

Online Testen via Corona-teller.nl

Wie zijn er inmiddels gevaccineerd tegen corona?

In Nederland zijn er nu dus al 164.000 mensen gevaccineerd. Het merendeel van deze prikken is toegediend via de GGD. Zo zijn er bij de GGD 107.000 prikken gezet. 40.000 van het totaal aantal inentingen is verricht bij de de ziekenhuizen. Het overige gedeelte van het inenten heeft plaatsgevonden bij zorginstellingen. Deze gegevens worden nauw bijgehouden en kun je terugvinden op het dashboard van de overheid

coronaaaaa

Het aantal corona vaccinaties ligt nu waarschijnlijk nog hoger

De 164.000 prikken die in de vorige alinea is benoemd, gaat over het totaal aantal vaccinaties tot en met maandag. Het aantal daadwerkelijke vaccinaties ligt nu dus nog iets hoger. Om ervoor te zorgen dat strenge maatregelen snel voorgoed kunnen vervallen, is het van groot belang dat het vaccineren op een rap tempo gebeurd. 

corona vaccinatiee

Hoeveel corona vaccins komen er de komende weken binnen?

Op de site van de overheid is er ook te zien hoeveel vaccins er de komende tijd binnen komen. Op het dashboard staat nu vermeld dat het gaan om een totaal aantal van 1,3 miljoen vaccins. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat er bij het Pfizer en Moderna vaccins twee inentingen nodig zijn. Het totaal aantal vaccins dat er aanwezig is, is dus eigenlijk bestemd voor een half zo grote groep. Echter, omdat Nederland net als andere landen snel wilt vaccineren, is er besloten om op een verantwoorde manier minder voorraad te houden. Hierdoor ligt het aantal ingeënte personen dus boven de helft. 

Corona-teller.nl

Vertraging in levering corona vaccins

Het vaccinatieprogramma in Nederland is grotendeels afhankelijk van de levering van de verschillende partijen. Echter, van het Moderna vaccin kunnen er 60% minder geleverd worden aan de EU. Dit heeft voor elk land in Europa gevolgen, waaronder Nederland. Zo zou dit beteken dat er minder gevaccineerd kan worden en dat heeft grote gevolgen op de maatschappij. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat we langer moeten leven met de corona maatregelen. Echter, er is ook een aanzienlijke kans dat het probleem vroegtijdig wordt verholpen. Zo is de gehele EU het niet eens met de kleinere levering en zijn er verschillende landen die dit aan willen vechten.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten