corona vaccinatiee

Het coronavirus heeft de afgelopen tijd veel gevraagd van de burger. Zo moet men flexibel zijn en zich houden aan de regels die er gelden. Om zo snel mogelijk van het virus af te kunnen zijn, dient er gevaccineerd te worden. Het vaccineren is inmiddels begonnen, maar lijkt toch minder soepel te gaan dan gedacht. Hetgeen dat voornamelijk voor problemen zorgt, is de levering van de corona vaccins. Zo heeft AstraZeneca aangekondigd dat ze het vooraf afgesproken aantal vaccins niet kunnen leveren.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Europese leiders zijn woest

Van het vaccin van AstraZenaca zouden er in dit kwartaal 80 miljoen doses worden geleverd. Echter, de farmaceut heeft afgelopen vrijdag naar buiten gebracht dat dit er aanzienlijk minder zullen worden. Zo worden het nu 31 miljoen doses in plaats van de afgesproken 80 miljoen. De commissaris van de Europese zorg heeft al laten weten dat ze zeer ontevreden zijn over de vertraging van het bedrijf. Bovendien heeft Charles Michel laten weten dat ze wellicht met juridische middelen alsnog de afgesproken hoeveelheid af te dwingen. Dit omdat er een contract is opgesteld en het bedrijf zich hieraan dient te houden. 

corona vaccinatiee

Meerdere Europese landen afhankelijk van het corona vaccin

Dat de hoeveelheid die geleverd wordt aanzienlijk minder zal worden dan vooraf gepland, zorgt bij verschillende landen voor problemen. Ook Italië is niet blij met het voorval en dreigt ook om juridische stappen te ondernemen. Het AstraZeneca was voor meerdere landen de katalysator om van kleinschalig naar grootschalige vaccinatie over te stappen. Om te kijken hoe dit probleem het beste kan worden opgelost, staat er vandaag een spoedoverleg op de planning. Hierbij is de Europese Commissie, de vertegenwoordiger van de EU-landen en de farmaceut bij aanwezig.

Ook Nederland zal aan de gevolgen lijden van de vertraagde coronavaccin levering

In het Nederlandse vaccinatieplan is ook het vaccin van AstraZeneca opgenomen. Zo zouden we er voor de eerste twee kwartalen zo’n 10 miljoen hebben besteld. Deze 10 miljoen is een groot gedeelte van de totale hoeveelheid vaccins die voor de zomer zouden worden geleverd. Dat de vaccinatie capaciteit met 40 procent is afgenomen, gaat voor veel problemen zorgen. De welbekende vaccinatie puzzel van Hugo de Jonge zal opnieuw gelegd moeten worden om tot een goede oplossing te kunnen komen.

Corona-teller.nl
corona 2021

Heeft het zin om de coronavaccin doses te verdelen?

Een oplossing voor het probleem zou kunnen zijn dat de er alsnog een grote groep mensen de eerste inenting krijgen en de tweede inenting wordt uitgesteld. Toch heeft minister de Jonge tijdens de afgelopen persconferentie al aangegeven dat ze dit van plan waren en nog verdere uitstel van de tweede prik niet verstandig is. Dit omdat er hier nog geen gegevens over bekend zijn en het eerst duidelijk moet worden of het vaccin dan niet zijn werking kan verliezen. Op dit moment is er nog veel onduidelijk en zullen alle nog komende beslissingen gedeeld worden met de burger.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten