corona vaccin

Er is de laatste tijd veel nieuws over verschillende vaccins tegen het coronavirus. In deze nieuwsberichten komen de vaccins meestal in een negatieve context in het nieuws. Het is namelijk zo dat er de afgelopen tijd steeds meer bekend wordt over de negatieve kanten van de vaccins. Hierbij gaat het eigenlijk vooral over de vaccins van AstraZeneca en Janssen. Er zijn namelijk steeds meer meldingen van mensen die trombose en een tekort aan bloedplaatjes ontwikkelden nadat zij gevaccineerd waren. Over het vaccin van AstraZeneca zijn de laatste tijd al meerdere berichten van ernstige bijwerkingen geweest. Toch leveren de vaccins tegen het coronavirus vooral veel voordelen op in de strijd tegen het virus. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona vaccin

Vaccin beschermd tegen het coronavirus

Het is natuurlijk logisch dat een vaccin er voor zorgt dat je niet meer ziek wordt van het coronavirus. Toch is het van belang om dit niet voor lief te nemen aangezien dat precies is wat we nodig hebben om te voorkomen dat er meer mensen besmet raken. Het is niet zo dat je na inenting met één van de vaccins sowieso niet meer ziek kan worden. Er zijn ook gevallen bekend van mensen die toch besmet raakten nadat zij zijn gevaccineerd.

Toch heeft het vaccin ook bij deze mensen nut aangezien zij een veel minder grote kans hebben om ernstig ziek te worden. Hierdoor gaat het meestal slechts om milde klachten waardoor je slechts enkele dagen thuis hoeft te blijven en je geen zorgen hoeft te maken over een eventuele ziekenhuisopname.

Veel minder sterfgevallen

Op dit moment is nog niet zo veel te merken van het feit dat de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus al een tijd bezig is. Toch kun je wel degelijk effect zien als je naar de cijfers onder specifieke leeftijdsgroepen kijkt. Het is bijvoorbeeld zo dat er onder ouderen veel minder mensen overlijden aan het coronavirus dan voor het vaccineren van start ging. Vooral bij de ouderen die in verpleeghuizen wonen is duidelijk te zien dat zij zijn gevaccineerd. Volgens het RIVM overleden er voor het vaccineren begon gemiddeld 50 mensen per dag aan het coronavirus. Door het vaccineren van zo veel mogelijk kwetsbare mensen is dat getal nu teruggedrongen naar slechts 2.

PCR en Sneltest prijzen
corona

Minder druk op de zorg

Het is van belang dat de druk op de zorg zo klein mogelijk wordt gehouden. Op die manier kan het zorgsysteem zo snel mogelijk terug naar een relatief normale situatie. Door te vaccineren tegen het coronavirus wordt deze situatie eerder bereikt. Dat komt doordat er minder mensen in het ziekenhuis belanden als er meer mensen gevaccineerd zijn. De kans dat iemand medische zorg nodig heeft door het coronavirus wanneer die gene gevaccineerd is, is ontzettend klein. Daarom zorgt het vaccineren op grote schaal er voor dat de druk op de zorg zo snel mogelijk minder wordt.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten