coronaaaa

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd ontdekt in ons land. Het virus werd in het begin gezien als onschuldig, maar snel kwam daar verandering in. Het aantal besmettingen liep erg hoog op en de ziekenhuizen konden de hoeveelheid druk niet meer aan. Maandenlang hopen we dat de pandemie snel tot een einde wordt gebracht en door de ontwikkelde vaccins lijkt er nu licht aan het einde van de tunnel te zijn. Toch is er een kans dat we ook in 2022 nog te maken zullen hebben met corona.

Duitsland heeft al vaccins besteld voor in 2022

De Duitse regering heeft al corona vaccins besteld voor in 2022. Volgens hen is dit noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de bevolking immuun blijft tegen corona. Of deze vaccins daadwerkelijk ingezet zullen worden, is nog niet duidelijk. Wel heeft de gezondheidsminister Spohn laten weten dat het verstandig is om wat achter de hand te hebben. Het gaat hierbij dus om een voorzorgsmaatregel. 

corona Duitsland

Het coronavirus komt mogelijk net als het griepvirus jaarlijks terug

Er is een kans dat het coronavirus net als het griepvirus jaarlijks terugkomt in Nederland. Door ouderen en zwakkeren in te enten tegen corona en de griep, zal dit niet voor problemen hoeven te zorgen. Het opmerkelijke aan de pandemie is dat de griep vervangen lijkt te zijn door corona. Dit blijkt niet alleen in Nederland aan de orde te zijn, maar door heel Europa. 

Een Europees export verbod voor corona vaccins

Een corona vaccin waar erg veel Europese landen gebruik van willen maken, is het AstraZeneca vaccin. Van dit AstraZeneca vaccin kan er maar 40% van de afgesproken hoeveelheid geleverd worden op korte termijn. Dit terwijl er een voorschot is betaald van 336 miljoen euro. Echter, volgens AstraZeneca zijn er geen duidelijke voorwaarden besproken en levert dat nu problemen op. Er zit in Nederland en in België een AstraZeneca vestiging die de vaccins voor Europa zouden produceren. Echter, door een probleem in Groot-Brittanië worden er nu veel van deze vaccins naar hen gebracht. Dit leidt er vervolgens toe dat de rest van Europa minder vaccins heeft.

coronaaaa

Om te voorkomen dat de EU zonder vaccins komt te zitten, wordt er nu overwogen om een export verbod te laten gelden. Echter, dit export verbod zou zelf ook voor problemen kunnen zorgen. Zo zou het kunnen zijn dat er bepaalde grondstoffen voor vaccins niet meer geleverd kunnen worden en Europa zelf te maken krijgt met een tekort aan vaccins.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie