corona321

Inmiddels hebben we al tien maanden met het coronavirus te maken en zijn de gevolgen overal merkbaar. Zowel qua economie als qua gezondheidszorg incasseren we de afgelopen maanden flinke klappen. Massaal houden we ons  vast aan het vaccinatieprogramma en hopen we dat we snel van het virus af zijn. Toch is het ook belangrijk dat we kritisch zijn en er bij stilstaan dat we wellicht blijvend last zullen hebben van het coronavirus. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Verdwijnt het coronavirus wel echt?

De meeste mensen gaan er momenteel vanuit dat het coronavirus verdwijnt na het vaccineren. Echter, dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Zo zou het zo kunnen zijn dat het virus voorgoed een plekje in Nederland heeft weten te bemachtigen. De evolutie van het virus speelt hierin een bepalende rol.

corona321

Een scenario die zou kunnen plaatsvinden is dat het virus na verloop van tijd minder schadelijk wordt voor de mens, maar zich wel blijft verspreiden. De reden dat het virus minder schadelijk zal worden, is dat virus zich minder snel kan verspreiden als ‘de gastheer’ zich niet of nauwelijks kan bewegen omdat hij of zij erg ziek is.

Verkoudheden wellicht ook begonnen als heftig virus

Jaarlijks raken er erg veel mensen verkouden in Nederland. Het wordt door vrijwel niemand meer erg gevonden en hoort eigenlijk een beetje bij de koudere periodes. Toch is de kans groot dat ook de verkoudheid is begonnen als een virus dat van een dier naar de mensheid is overgebracht. De kans is dan ook aanzienlijk dat ook het coronavirus zal blijven alleen na verloop van tijd een minder heftig zal zijn. Echter, iets dat dit virus anders zou kunnen maken, is dat er massaal gevaccineerd wordt.

Corona-teller.nl
coronavaccin221

Spelen de corona vaccins geen bepalende rol hierin?

Een verschil met andere virussen is dat er nu erg snel een vaccin in wordt gezet tegen het coronavirus. Dit zal ertoe kunnen leiden dat het virus wellicht voorgoed de das om wordt gedaan. De circulatie van het virus wordt hierdoor namelijk stukken kleiner en dat maakt het mogelijk dat het virus voorgoed zal verdwijnen. Wat er precies gaat gebeuren, zal in verloop van tijd duidelijk worden. Wel is het zo goed als zeker dat we in ieder geval heel 2021 nog veel te maken zullen krijgen met het coronavirus en dat er de voor de komende tijd strenge corona maatregelen zijn aangekondigd tijdens de persconferentie dinsdag.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten