Het aantal positieve tests op het coronavirus onder de 7.000

De afgelopen weken gaat het qua coronabesmettingen erg slecht in Nederland. Zo zaten we een aantal dagen achter elkaar boven de 10.000 nieuwe besmettingen. Om te voorkomen dat het coronavirus voor nog meer gedoe zou zorgen, zijn er nieuwe maatregelen genomen. Deze maatregelen leken in eerste instantie niet aan te slaan, maar daar is verandering in gekomen. Zo zijn er het afgelopen etmaal 6.996 nieuwe besmettingen bijgekomen. Het vooruitzicht is hierdoor redelijk positief, maar we zijn er nog niet.

Bijna 700 minder positieve coronatests

In vergelijking met de dag ervoor zijn er in dit etmaal 700 minder positieve coronatests bijgekomen. Dit wijst erop dat de coronamatregelen aan beginnen te slaan. Wat betreft het aantal sterfgevallen lijkt het ook de goede kant op te gaan. Zo zijn er het afgelopen etmaal 20 personen minder overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 

Er worden minder mensen opgenomen in het ziekenhuis

Naast dat het aantal stergevallen begint af te nemen, worden er ook minder mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dit zorgt ervoor dat er minder druk ontstaat bij de ziekenhuizen en mede daardoor zijn de nieuwe coronamaatregelen aangescherpt. Het aantal personen dat is opgenomen in het ziekenhuis is 60 minder dan de dag ervoor. Wel blijft het de komende tijd nog erg druk in de ziekenhuizen en zullen de huidige maatregelen ervoor moeten zorgen dat deze druk afneemt.

corona Nederland

De gedeeltelijke lockdown werkt

De gedeeltelijke lockdown waar we ons nu in bevinden lijkt dus goed aan te slaan. Daarnaast gelden er nu nog meer maatregelen die ervoor zouden moeten zorgen dat het aantal verder af zou nemen. Als het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking zich aan de maatregelen blijft houden, hoeft het niet lang meer te duren voordat de druk op de testlocaties en in de ziekenhuizen aanzienlijk minder is. Het blijft daarom noodzakelijk dat iedereen zich hier bewust van is en extra op blijft letten.

Veel landen in Europa in lockdown

Naast dat Nederland impactvolle maatregelen heeft getroffen, pakken andere Europese landen dit net even heftiger aan. Zo zijn een aantal Europese landen in heftigere lockdown gegaan. Velen Nederlanders vragen zich dan ook af of wij dit in Nederland niet ook hadden moeten doen. Toch begint het er nu sterk op te lijken dat de maatregelen die Nederland treft, effectief zijn. Of dit uiteindelijk de beste maatregelen zijn, zal in verloop van tijd duidelijk worden. Zo staat de Nederlandse economie er op dit moment beter voor dan de economie in andere landen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie