Hoe kan het dat Afrika het coronavirus beter onder controle heeft dan Europa?

Op 14 februari is het continent Afrika voor het eerst getroffen door het vervelende coronavirus. In het land Egypte is er voor het eerst een patiënt aangetroffen. Echter, dit is natuurlijk niet de laatste geweest. Toch doet het continent Afrika het veel beter dan de rest van de wereld. Helaas heeft het de gehele wereld last van het coronavirus. Hierdoor wordt het ook wel een pandemie genoemd. Sinds een aantal maanden heeft heel de wereld last van deze pandemie. In Europa werd als eerst Italië ontzettend hard geraakt door het vervelende virus. Vervolgens zijn er natuurlijk nog veel meer landen getroffen door dit virus. 

Kaart coronavirus Afrika

Kaart Coronavirus Wereld
☝️ Klik hierboven voor Corona Teller Afrika 👆

Het coronavirus in Europa

In het begin van het jaar 2020 is Europa getroffen door het vervelende coronavirus. Echter, in Nederland zijn de eerste besmettingen pas geweest in de maand maart. Tenminste, de eerste aangetoonde besmettingen. De kans is namelijk groot dat het virus mogelijk al veel langer in ons land was, bijvoorbeeld door de verschillende reizen naar de rest van Europa. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan heeft Nederland besloten een intelligente lockdown in te voeren. Ook de verschillende andere landen in Europa hebben forse maatregelen genomen. Enkele landen zijn zelfs in een gehele lockdown gegaan, maar hoe zit dit eigenlijk met de landen in Afrika?

coronavirus

De aanpak om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in Afrika

De cijfers liegen er niet om, in Afrika zijn momenteel 37.000 mensen overleden aan het vervelende coronavirus. Echter, in Europa ligt dit aantal rond de 230.000 doden. Helaas is het in beide continenten natuurlijk ontzettend veel. Toch is het verschil tussen beiden erg groot. Dit heeft voor een deel te maken met de aanpak van de mensen in Afrika. In Afrika hebben een aantal landen vóór de eerste besmettingen al een lockdown uitgeroepen. Dit is in de landen in Europa natuurlijk niet gebeurt. Daarnaast zeggen verschillende experts dat het virus sneller verspreidt bij een koudere temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Voor het continent Afrika is dit een groot voordeel.

De kanttekening van de registratiesa

Volgens de cijfers heeft het coronavirus duidelijk minder slachtoffers veroorzaakt in het continent Afrika. Echter, er is een ontzettend grote kans dat de cijfers omtrent het coronavirus in Afrika minder goed gemeten kunnen worden. Dit heeft te maken met de testcapaciteit in Afrika. Hierdoor meldt de BBC dat het aantal sterfgevallen waarschijnlijk hoger zal liggen dan dat men op dit moment denkt.  

Bekijk ook de besmettingen per gemeente op Kaart Nederland

kaart van nederland - corona-teller.nl - Coronavirus Nederland Statistieken het laatste live Nieuws

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie