Trump wordt beschuldigd van 38% nepnieuws over het coronavirus. Hoe betrouwbaar is dit geluid over de president van de Verenigde Staten?

Sinds een aantal maanden wordt er steeds meer nepnieuws over het coronavirus de wereld in gebracht. Helaas is het lastig om te controleren welke nieuwsartikelen feiten bevatten. Daarentegen is het ook lastig om te bepalen welke nieuwsartikelen over het coronavirus niet betrouwbaar zijn. Echter, The New York Times meldt in een recent uitgebracht artikel dat de President van de Verenigde Staten zich hier ook schuldig over zou maken, maar is dit eigenlijk wel zo of zijn dit valse beschuldigingen?

Het coronavirus in de Verenigde Staten

Door de komst van het welbekende coronavirus heeft Nederland veel verschillende regels en richtlijnen. De maatregelen om verspreiding tegen te gaan zijn pas in maar van het jaar 2020 ingegaan. Echter, in de Verenigde Staten zijn deze maatregelen pas later ingegaan. Doordat de maatregelen van het om verspreiding tegen te gaan pas later ingegaan zijn, heeft het coronavirus dus ook meer om zich heen kunnen grijpen. 

coronavirus

Coronavirus in  New York

Vooral de stad New York is in het begin ontzettend hard getroffen door Covid-19. Dit komt doordat de president Trump het coronavirus pas later heeft erkend. Echter, veel mensen denken dat er hierdoor dus ook meer doden zijn gevallen. Zeker in de stad New York ging het in het begin ontzettend snel, maar kan de president van de Verenigde Staten hier eigenlijk wel iets aan doen? Hier is eigenlijk geen oordeel over te vellen. Alle voorstanders van Trump vinden van niet. Daarentegen oordelen de tegenstanders van de president wel degelijk anders. 

coronavirus

Nepnieuws in de wereld

Tegenwoordig wordt er steeds meer nepnieuws verspreidt. Helaas wordt Donald Trump hier ook van verdacht. Het is natuurlijk nog niet te bewijzen. Daarnaast verwachten veel experts ook niet dat dit ooit te bewijzen gaat zijn. De kans is namelijk groot dit nieuws over Trump nepnieuws is, bijvoorbeeld om de toekomstige verkiezingen te beïnvloeden. 

De pandemie

Helaas heeft ook Nederland erg veel last van dit virus. In veel gevallen zijn veel virologen en experts het wel eens met de uitspraken van de president. Zo heeft de Verenigde Staten, net als Nederland, er ook voor gekozen om gebruik te maken van mondkapjes

Bekijk ook de Corona besmettingen in amerika Corona kaart Amerika

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie