De comeback van het Coronavirus, komt er daadwerkelijk een 2e golf aan?

Heel de wereld heeft last van het vervelende Coronavirus. Toch zijn er een aantal landen waar alweer feest gevierd wordt. Eén van deze landen is Thailand. Hier worden namelijk grotere feesten gegeven, zonder bescherming. Helaas is dit in Nederland absoluut nog niet mogelijk. Integendeel, in Nederland is het van belang dat de regels aangescherpt worden om een 2e golf van het Coronavirus te voorkomen. Echter, volgens experts komt de 2e golf er nu al aan, maar hebben zij gelijk?

De woorden over het Coronavirus  van premier Mark Rutte

Afgelopen vrijdag op 18 september heeft de premier van Nederland een persconferentie gehouden. Deze persconferentie werd geleid door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Tijdens deze persconferentie hebben zij aangegeven dat de kans op een tweede golf er groot is. Daarnaast wilde de premier alle Nederlanders op het hart drukken dat de situatie op dit moment als ronduit verontrustend gezien kan worden.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Coronavirus

Een smekende toon van de bewindslieden

Tijdens de persconferentie van 18 september heerste een verontruste sfeer. Voornamelijk de bewindslieden maakte gebruik van harde woorden, zoals ‘we kunnen dit de mensen in de zorg niet aandoen. Niet nog een keer die verontrustende situaties in de verpleeghuizen. Niet weer al die overledenen, alsjeblieft niet.’ Deze woorden hebben veel impact gemaakt op het grootste gedeelte van de Nederlanders. Daarnaast hebben de bewindslieden nog een aantal andere maatregelen genomen om het Coronavirus in te dammen.

Maatregelen om het Coronavirus in te dammen in de Randstad

Volgens het grootste deel van de experts is de kans groot dat er nog een 2e golf van het Coronavirus aankomt. Echter, het is mogelijk om deze golf nu nog te voorkomen. Het is hierbij wel van belang dat alle regels in acht genomen worden. Zo is het uiterst belangrijk om de welbekende 1,5 afstand te houden. Naast deze bestaande maatregelen, gaat de horeca in de Randstad vanaf zondag om 1 uur ‘s avonds dicht. Bovendien zijn er nog een aantal andere maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen hebben betrekking op het gehele land.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie