coronavirus

Op dit moment heeft bijna de hele wereld last van het coronavirus. Het virus is in februari van 2020 in Europa terecht gekomen. Nederland heeft pas vanaf maart van het jaar 2020 last gekregen van dit virus met de bijbehorende maatregelen. Deze begin fase van maart tot en met mei wordt ook wel de eerste golf genoemd. Door de intelligente lockdown is het aantal besmettingen achteruit gegaan en zijn steeds minder mensen besmet geraakt. Helaas is de kans groot dat we nu in de 2e golf van het vervelende coronavirus zitten. Echter, hoe kan het dat het coronavirus voor een tweede keer opkomt?

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Het reizen door Europa

Afgelopen zomer zijn nog redelijk veel mensen naar het buitenland op vakantie geweest. Het zijn voornamelijk de jongeren geweest die een reis naar het buitenland gemaakt hebben. Helaas heeft dit op dit moment vervelende gevolgen. Volgens een aantal experts hebben deze reizen ervoor gezorgd dat er nu een tweede golf opkomt. Echter, het is natuurlijk wel van belang om hierbij rekening te houden met de verschillende oorzaken van deze tweede golf. Naast dat veel jongeren op vakantie zijn geweest, houden steeds minder mensen zich aan de regels en de richtlijnen.

coronavirus

Het RIVM over het coronavirus

Volgens een aantal experts van het RIVM wordt de tweede golf veroorzaakt door jongeren die naar landen in Europa zijn geweest, zoals Zuid-Frankrijk en Spanje. Jongeren zouden dit virus hebben opgelopen in deze landen en vervolgens andere jongeren in studenten hebben besmet. Hierdoor zijn natuurlijk ook weer veel meer andere besmet geraakt. Volgens Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), zijn er duidelijke aanwijzingen dat de jongeren de oorzaak zijn. 

Het dragen van mondkapjes om de 2e golf van het coronavirus tegen te gaan

Om ervoor te zorgen dat het coronavirus voor een tweede keer toeslaat kiezen steeds meer mensen ervoor om mondkapjes te dragen. Echter, volgens een aantal experts is het dragen van deze mondkapjes niet effectief genoeg. Toch blijft de Nederlandse Overheid bij het standpunt om deze mondkapjes op een aantal locaties te verplichten, maar daarnaast ook op een aantal locaties dringend aan te bevelen.

Corona-teller.nl

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op Corona kaart Nederland

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

One Response

Laat hieronder uw mening weten