Leidt het coronavirus tot een financiële crisis in 2021?

Dat het coronavirus op dit moment al voor veel impact zorgt is bij iedereen duidelijk. Toch is het voor ons nog maar de vraag hoe de economie er precies onder het virus komt te leiden. Het slechte nieuws op economisch gebied blijft de laatste tijd binnenkomen. De verwachting is dat dit in 2021 alleen nog maar erg zou worden. Zo heeft de H&M al het één en ander naar buiten laten komen over hun winkelketen.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

In 2021 zullen er 250 H&M winkels sluiten door het coronavirus

Het coronavirus zorgt ervoor dat het voor veel winkelketens lastig is om al hun winkels in stand te houden. Ook de H&M heeft hier moeite mee en heeft dit jaar al 60 winkels laten sluiten. Daarnaast zullen er daar in 2021 nog zo’n 250 winkels bijkomen. Dit komt dus neer op dat meer dan 5% van de winkels van de H&M de deuren voorgoed zullen sluiten. Wanneer je kijkt naar de omzet van de H&M, is dit ook met 16% gedaald.

H&M en corona

Hoe staat het ervoor in de automarkt?

Naast dat de kledingwinkels het zwaar te verduren hebben tijdens de coronacrisis, lijden ook veel autozaken aan de gevolgen van de maatregelen. Zo zijn er in september 22% minder nieuwe auto’s verkocht dan het jaar ervoor. Veel autozaken hebben dan ook moeite met het voortzetten van de bedrijfsvoering. De kans is behoorlijk dat veel autobedrijven de financiële gevolgen zelf niet in kunnen dekken. Toch betekent dit niet direct dat er heel veel Nederlandse bedrijven zullen omvallen. Dit omdat de overheid in deze zware tijden te hulp schiet.

corona en economie

De overheid schiet te hulp bij de financiële gevolgen van de coronamaatregelen

De coronamaatregelen die momenteel gelden vanwege het virus zorgen voor lagere omzetten. Toch probeert de overheid er alles aan te doen om het grootste gedeelte van de bedrijven overeind te houden. Zo zijn er regelingen die bedrijven met de overheid kunnen treffen om toch nog de bedrijfsvoering voort te kunnen zetten. Voor zowel grote als kleine ondernemingen zorgt dit ervoor dat ze langer overeind blijven staan. Toch kan er niet oneindig geld in de economie gepompt worden en zal het virus er ook voor zorgen dat er een aantal bedrijven zullen omvallen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie