Het coronavirus slaat in 2020 hard toe in heel Europa

Het corona virus verspreid zich erg snel over de wereld. De gevolgen zijn zowel qua gezondheid als op financieel gebied nauwelijks te overzien. Zo leek het alsof het aantal besmettingen minder werk, maar is dit de afgelopen weken explosief gestegen. Deze groei zorgt voor een record aantal coronabesmettingen wereldwijd.

400.000 nieuwe besmettingen op één dag

Het coronavirus verspreid zich op dit moment sneller dan ooit. Zo is er vandaag een nieuw recordaantal coronabesmettingen behaald. Wereldwijd zijn er vandaag 400.000 mensen positief getest op het virus. De vraag blijft voor nu nog hoe het virus zich gaat ontwikkelen. Zal het aantal besmettingen per dag afnemen, of wordt het nog 3 keer zo veel?

Corona Nederland Statistieken bekijken

Nederland zwaar getroffen

In Nederland lopen de corona cijfers momenteel extreem op. Zo is het aantal nieuwe besmettingen het afgelopen etmaal met 8141 toegenomen. De vraag die blijft is of de maatregelen die nu gelden, sterk genoeg zijn om het coronavirus onder controle te houden.  De maatregelen die achttien dagen geleden aan zijn gescherpt, hebben duidelijk niet geholpen. 

Corona wereldwijd

Mondkapjes met keurmerk

De coronamaatregelen zijn de afgelopen weken veel veranderd. Zo wordt er nu van de bevolking gevraagd om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Toch is er op het gebied van de mondkapjes veel discussie. Zo betwijfelen velen het nut hiervan en is het niet duidelijk welke mondkapjes wel en welke mondkapjes niet helpen. Om ervoor te zorgen dat Nederlanders een werkend mondkapje dragen, wil het Nederlandse Normalisatie Instituut een certificatie de wereld inbrengen waarmee aangetoond kan worden of een mondkapje goed is. Het gaat hierbij om herbruikbare niet-medisch mondkapjes. 

Wanneer dit keurmerk daadwerkelijk in gebruik genomen kan worden, blijft nog de vraag. Wel is het de bedoeling om hier zo snel mogelijk gebruik van te kunnen maken. Dit om ervoor te zorgen dat er meer resultaat behaald kan worden met het gebruik van mondkapjes.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie