Het coronavirus is ook riskant voor kinderen

Het coronavirus jaagt bij meerdere mensen de stuipen op het lijf. Zo raken er dagelijks duizenden mensen besmet en brengt dit veel risico’s met zich mee. Dit omdat een aantal besmettingen zorgen voor een fataal einde. Een lange tijd werd er gedacht dat alleen ouderen risico lopen. Toch is dit zeker niet het geval en komen er steeds meer verhalen naar buiten over jonge mensen die vechten voor hun leven.

Een jongen van 8 vecht voor zijn leven

Een jongen van 8 die woont in Blegny vecht momenteel voor zijn leven. Zo raakte hij een maand geleden besmet en ligt die nu nog op de ic. Zijn vader doen dan ook een oproep naar iedereen om de maatregelen na te leven. Hij laat hierbij weten dat mensen die vinden dat het onzin is, langs mogen komen om te kijken hoe slecht het met zijn zoon gaat.

De post is inmiddels meer dan 20.000 keer gedeeld

De vader van de jongen heeft een foto gepost van de jongen op een ziekenhuisbed. Deze foto is inmiddels al meer dan 20.000 keer gedeeld. Op het moment dat de foto werd gemaakt, lag de jongen op de corona-afdeling. Nadat de foto is verspreid, zijn er erg veel mensen die de familie een hart onder de riem willen steken. 

corona bij kinderen

Over het algemeen lopen jongeren minder risico op klachten van het coronavirus

Het verhaal van de achtjarige jongen zorgt bij veel mensen van angst. Toch is het wel belangrijk om te weten dat dit om een uitzonderlijke situatie gaat. Zo hebben jonge mensen over het algemeen een betere weerstand. Dit zorgt ervoor dat zij een kleinere kans hebben dat ze ernstige klachten ervaren door het coronavirus. 

Dagelijks nog erg veel nieuwe besmettingen

Het corona virus verspreidt zich momenteel nog erg snel. Zo komen er op dit moment dagelijks meer dan 4.000 nieuwe coronabesmettingen bij. Het is dan ook van belang dat er op korte termijn een goed werkend vaccin op de markt komt. Dit zodat iedereen het normale leven weer op kan pakken. Wel zou het ook met een nieuw corona vaccin erg lang duren voordat alles weer wordt zoals het was. Een vaccin bij miljoenen mensen inbrengen, gaat erg veel tijd inzitten. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie