Hoe kan het dat aerosolen van het coronavirus  20 minuten blijven  hangen

De kans is groot dat je ooit al eens van de aerosolen van het coronavirus hebt gehoord. Veel experts vermoeden dat deze aerosolen de oorzaak zijn van het oplopende aantal besmettingen. Om ervoor te zorgen dat er minder mensen besmet raken, is het van belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Dit geldt voor zowel jonge als oude mensen. Echter, recent verschenen onderzoeken wijzen uit dat er mogelijk nog meer maatregelen aangekondigd dienen te worden om te voorkomen dat het coronavirus nog meer slachtoffers zal maken. Met name de aerosolen spelen hierbij een grote rol. Volgens vele experts is dit namelijk de oorzaak van vele besmettingen.  

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

De verspreiding van het coronavirus in gesloten ruimtes

Op dit moment is het algemeen bekent dat het coronavirus extreem snel verspreid in afgesloten ruimtes. Helaas is het in Nederland onmogelijk om weinig tijd in deze afgesloten ruimtes door te brengen. Dit heeft vooral te maken met de afmetingen van Nederlandse woningen in grote steden. Bovendien zijn veel woningen in grote steden extreem slecht geventileerd. Deze ventilatie is essentieel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Uit recente onderzoeken blijkt zelfs dat als een ruimte onvoldoende geventileerd wordt, het virus zich gegarandeerd verspreidt.

coronavirus

Het coronavirus overdragen in een lift

Ook wordt het coronavirus veel overgedragen in de verschillende liften van Nederland. Uit recente onderzoeken blijkt zelfs dat het virus gemiddeld 20 minuten blijft hangen in een lift. Dit komt doordat de virusdeeltjes worden verspreidt door kleine waterdruppeltjes. Deze druppeltjes zijn met het blote oog niet te zien. Toch zeggen experts dat deze er wel degelijk zijn en bijna een half uur rond blijven zweven. 

Verspreiding door middel van aerosolen tegen gaan

Volgens artsen en virologen is het ontzettend belangrijk om de aerosolen op tijd te kunnen detecteren. Daarnaast is het belangrijk om alle ruimtes uit voorzorg op de juiste manier te ventileren. Dit geldt voor zowel kantoren als woonruimtes. Hierdoor is de kans het grootst dat er geen tweede golf in Nederland plaats gaat vinden. Helaas zijn er nog steeds mensen die het belang van deze ventilatie onderschatten. Besmette mensen ademen duizenden virusdeeltjes per minuut uit. Echter, het is niet bekend wat de minimale besmettingsdosis is. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie