Om de 2e golf van het coronavirus te kunnen verslaan zijn er meer maatregelen nodig, hoe gaan deze maatregelen eruit zien?

Volgens het grootste gedeelte van de experts is de 2e golf van het coronavirus nu in volle gang. Helaas blijft het aantal besmettingen stijgen. Hierdoor roepen steeds meer mensen op tot extra maatregelen om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers gaan vallen. Daarnaast wilt natuurlijk niemand dat er voor een tweede keer een lockdown aankomt. Om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen en dat er een tweede lockdown aankomt, is het van belang dat er extra maatregelen komen. Echter, hoe moeten deze nieuwe maatregelen er uit komen te zien?

Wacht niet tot 20 oktober

Het grootste gedeelte van de mensen in Nederland wil niet meer wachten tot 20 oktober. Op 20 oktober wordt er voor een tweede keer gekeken naar de nieuwe mogelijke maatregelen. De kans is groot dat de maatregelen opgeschaald dienen te worden. Het grootste gedeelte van de Nederlanders wilt dat deze maatregelen zo snel mogelijk opgeschaald gaan worden. Daarentegen zeggen experts dat het ongeveer 10 dagen duurt voordat mensen die ernstig ziek worden op de intensive care terecht komen. Hierdoor voorspelt Hans van der Hoeven (Hoofd ic Radboud in Nijmegen) dat er niet gewacht gaat worden met extra maatregelen.

coronavirus

4600 patiënten met het coronavirus

Op de dag dat de maatregelen rondom het coronavirus ingingen, waren er gemiddeld zo’n 3000 positieve tests per dag. Helaas zijn er op dit moment meer dan 4600 positieve tests per dag. Dit houdt dus in dat er steeds meer verontrusting rondom het coronavirus komt in Nederland. Daarnaast betekent dit dus ook dat de kans op besmettingen groter wordt doordat de signaalwaarde omhoog gaat. Deze signaalwaarde in alle 25 veiligheidsregio’s van Nederland al op een zorgwekkend niveau. 

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op Corona kaart Nederland

coronavirus mondkapje

Mondkapjes en een avondklok?

Sinds een aantal dagen pleiten steeds meer mensen voor het verplichten van mondkapjes. Echter, het is nog niet helemaal duidelijk of dit gaat gebeuren. Daarnaast pleiten een aantal experts voor een avondklok. Door middel van deze avondklok is het namelijk mogelijk om extra besmettingen te voorkomen. Dit heeft er vooral mee te maken dat er steeds meer illegale feesten zijn in heel Nederland. Dankzij deze avondklok kunnen deze feestgangers de kop in gedrukt worden. 

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie