Hoe gaat het met het coronavirus in Nieuw Zeeland, trekken zijn de maatregelen in de 9e maand van dit jaar in?

De hele wereld heeft momenteel last van het coronavirus. Dit geldt voor bijna alle continenten van de hele wereld.  Echter, het land Nieuw Zeeland heeft sinds een aantal weken steeds minder besmettingen. Volgens experts hebben zij het gehele coronavirus op dit moment onder controle. Toch zijn er veel verschillende experts uit de omgeving huiverig over het besluit van Nieuw Zeeland, maar is dit wel terecht?

De premier van Nieuw Zeeland

De kans is groot dat je nog nooit van de premier van Nieuw Zeeland hebt gehoord. Dit komt doordat deze premier niet echt vaak in het nieuws is. De premier van Nieuw Zeeland heet Jacinda Ardern. Volgens de premier van Nieuw Zeeland hebben zij voldoende maatregelen getroffen om deze op dit moment iets te versoepelen. Daarnaast vindt ze dat het land op dit moment klaar is voor een volgende stap.

Coronavirus

Recessie door het coronavirus

Volgens een aantal experts kiest het land voor deze versoepelingen doordat het momenteel erg slecht gaat met de economie van het land. In het tweede kwartaal is het land in de diepste recessie ooit beland. Dit heeft voornamelijk te maken met de gevolgen van het welbekende coronavirus. Het bruto binnenlands product (bbp) is zelfs met 12,4 procent gekrompen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019. Helaas zijn dit de gevolgen van de maatregelen die de regering heeft genomen om het coronavirus verder terug te dringen.

Weinig besmettingen met het coronavirus in het land

In Nieuw Zeeland zijn er gedurende 102 dagen geen besmettingen geconstateerd. Echter, er zijn op dit moment wederom een aantal kleine brandhaarden waar de besmettingen lichtelijk toenemen. Ondanks de grote schade voor de economie, denken veel experts dat de economie van Nieuw Zeeland snel weer zal herstellen. Daarnaast zien zij een aantal landen waar de economie ook aanzienlijk krimpt, terwijl zij nog steeds oplopende besmettingen hebben. Hierdoor zijn zowel economen als andere virologen van mening dat Nieuw Zeeland een goede keuze heeft gemaakt en ze vanaf nu de maatregelen kunnen versoepelen. Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie