corona eenzaam

De coronamaatregelen hebben veel impact gehad op Nederland. Er zijn veel bedrijven failliet gegaan doordat zij niet open konden blijven door de maatregelen. Ook zijn er veel mensen ontslagen als gevolg van bezuinigingen bij het bedrijf waarvoor zij werkten. Het kabinet heeft een aantal regelingen getroffen om bedrijven die omzet hebben misgelopen door de maatregelen te compenseren. Zo konden bedrijven bijvoorbeeld hun belasting later betalen als zij hier op dit moment nog geen geld voor hebben. Ook was het voor bedrijven mogelijk om geld te krijgen om hun personeel uit te betalen. 

corona eenzaam

Regelingen

De regelingen waar ondernemers gebruik van konden maken zijn door een groot deel van de bedrijven gebruikt. Dat geeft wel aan hoeveel impact de coronamaatregelen hebben gehad op ons land. De maatregelen tegen het coronavirus hebben niet alleen financiële schade aangebracht in Nederland. Er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen met psychische problemen door deze maatregelen. Zo komt eenzaamheid veel vaker voor. Veel mensen missen de sociale contacten die je voor de coronacrisis had. Doordat iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven voelen meer mensen zich eenzaam. 

Welzijnscrisis

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport heeft vrijdag bekend gemaakt dat het kabinet 200 miljoen euro uittrekt om het welzijn van kwetsbaren te verbeteren. Dit bedrag gaat onder verschillende groepen mensen verdeeld worden. Na afloop van de ministerraad zij staatssecretaris Blokhuis dat Nederland niet alleen te maken heeft met een zorgcrisis en een economische crisis, maar ook met een welzijnscrisis. Het geld wordt verdeeld over een aantal groepen van wie het welzijn sterk is afgenomen sinds de coronacrisis is begonnen. 

Welzijn verbeteren

Het geld wat het kabinet heeft uitgetrokken wordt op verschillende manieren gebruikt. Dit geld is bedoeld om jongeren meer perspectief te bieden in deze coronatijd. Ook moeten eenzame ouderen hiermee worden geholpen. Voor jongeren zou er onder meer op worden ingezet om meer fysieke bijeenkomsten te organiseren. Dit soort bijeenkomsten zouden bijvoorbeeld kunnen worden georganiseerd in een buurthuis. Blokhuis benadrukte wel dat deze fysieke bijeenkomsten op een corona-proof manier worden georganiseerd. Voor ouderen zouden meer huisbezoeken en begeleiding worden geregeld van het geld uit dit noodpakket. 

Leefstijl verbeteren

corona obesitas

Als gevolg van de coronamaatregelen is de leefstijl van veel mensen minder gezond geworden. Dat is logisch aangezien veel mensen hun sport niet meer kunnen beoefenen door de maatregelen. Mensen zitten meer thuis en daardoor is de verleiding om ongezond te eten groter dan normaal. Daarom is het geld uit dit noodpakket ook bedoeld om mensen te helpen om hun leefstijl te verbeteren. Dit moet gebruikt worden om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Verder moet het ook mogelijk worden om via digitale platforms advies te vragen aan leefstijlcoaches.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten