corona wereld

Het coronavirus heeft de wereld nos steeds in haar greep. Dat komt doordat er eigenlijk geen enkel land is wat precies weet op wat voor een manier je het best met de komst van een dodelijk virus kunt omgaan. Daarom is het voor iedereen erg lastig om een goed beleid te vormen. Langzamerhand begint het wel duidelijk te worden welke landen een beter beleid hebben gevoerd dan andere landen. Dit kun je aan verschillende cijfers aflezen. Het aantal ziekenhuisopnames in een land zegt bijvoorbeeld erg veel over de manier waarop dit land met het coronavirus omgaat. 

Online Testen via Corona-teller.nl

Bestrijding van het virus

corona wereld

Alle landen doen hard hun best om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit gebeurt op allerlei verschillende manieren. Er zijn landen die er voor kiezen om een strenge lockdown in te voeren zodat het virus zich niet verder kan verspreiden. Een lockdown is een situatie waarin alle niet noodzakelijke winkels worden gesloten. In sommige landen was het zelfs verboden om buiten te zijn. Als je zonder geldige reden op straat was, werd je opgepakt of kreeg je een boete. In Nederland mag je tijdens de lockdown nog wel buiten zijn, maar als je met drie mensen of meer buiten bent, loop je het risico om beboet te worden.

Maatregelen

Er zijn verschillende maatregelen die landen nemen om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. In sommige landen hebben ze er voor gekozen om een extreem strenge lockdown in te voeren zodat het virus daarna volledig uit het land is verdwenen. Dat is een goede manier om te voorkomen dat er meer mensen besmet raken, maar dit is een oplossing die alleen op de korte termijn werkt. Het is namelijk zo dat na de lockdown het virus zich weer kan verspreiden als er ook maar één iemand is die toch nog besmet is. Wanneer dit gebeurt, ben je als het ware weer terug bij af.

Toekomst

Sommige mensen verwachten dat het coronavirus binnen een korte tijd weer is verdwenen, maar hier kun je maar beter niet vanuit gaan. Het is namelijk zo dat een coronavirus heel moeilijk te stoppen is. Dat komt doordat het virus zich makkelijk kan muteren, maar ook omdat je zelfs door te vaccineren niet volledig kunt voorkomen dat het virus zich verspreidt. Ook als je gevaccineerd bent, kun je het virus nog verspreiden. Wetenschappers verwachten dat het coronavirus nooit volledig zal verdwijnen. 

Corona-teller.nl
corona test

Lange termijn gevolgen

Een hoogleraar moleculaire virologie aan het Erasmus MC verwacht dat het coronavirus nooit helemaal verdwenen zal zijn. Wel verwacht hij dat we op de lange termijn gewoon leren leven met het virus. Als de vaccinaties zoals gepland verlopen heeft zo’n 70 procent van de volwassen in Nederland rond de zomer een vaccin gehad. De kinderen zijn dan niet ingeënt, maar die zijn veel minder kwetsbaar voor het virus. Op die manier zal het virus vanzelf bijna verdwijnen waardoor er geen maatregelen meer nodig zijn.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten