Door het coronavirus zijn er 12 inwoners van een Drents verpleeghuis overleden

Helaas is de kans groot dat we momenteel midden in de tweede golf van het coronavirus zitten. Om ervoor te zorgen dat de cijfers van het coronavirus niet nog verder oplopen, is het van belang om een aantal maatregelen te nemen. Zo is het ontzettend belangrijk om eens te kijken naar de mogelijkheden om nog meer maatregelen te nemen waardoor iedereen beter beschermd wordt. Helaas komen deze beschermende maatregelen te laat voor een aantal overledenen in een Drents verpleeghuis. 

De helft van de inwoners overleden aan het coronavirus

In het Drentse Verpleeghuis De Omloop, zijn 12 van de in totaal 24 inwoners overleden aan het coronavirus. Helaas hebben zij dus niets aan de maatregelen die in de toekomst genomen gaan worden. Om er uiteindelijke alsnog voor te zorgen dat de ouderen mensen in Nederland veilig in hun verzorgingshuis kunnen wonen, is de kans groot dat er wederom een beperking komt op het aantal bezoekers van de verpleeghuizen. Door heel Nederland zullen deze beperkingen gaan gelden. 

coronavirus

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op Corona kaart Nederland

De maatregelen voor een verpleeghuis

Veel mensen vragen zich af welke maatregelen er voor een verpleeghuis genomen kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat inwoners van de verpleeghuizen door heel Nederland veilig kunnen genieten van hun oude dag, is de kans aanwezig dat er enkele restricties komen op de bezoekersaantallen. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld maximaal 1 bezoeker per inwoner naar binnen mag. Echter, deze extra maatregelen zijn natuurlijk nog niet zeker. Het is zelfs zo dat Premier Rutte heeft gezegd dat deze maatregelen voor de verpleeghuizen mogelijk niet meer gaan gelden, of in andere proporties. 

Het verpleeghuis in Drenthe

Op dit moment is het betreffende verpleeghuis in Drenthe gesloten. Dit komt doordat het voor de inwoners van dit verpleeghuis mogelijk is dat zij het virus nog bij zich dragen. Hierdoor blijft het verpleeghuis in Drenthe gesloten totdat alle inwoners van het verpleeghuis klachtenvrij zijn en wederom naar huis kunnen. 

Het coronavirus is psychisch zwaar

Voor veel oudere mensen is het coronavirus ontzettend zwaar. Dit komt doordat een groot deel van de oudere mensen in Nederland steeds minder contact heeft met de buitenwereld. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en kan ervoor zorgen dat ouderen verschillende psychische klachten krijgen. Helaas is ook dit een groot nadeel van het vervelende coronavirus. Echter, de kans is klein dat het voor de oudere inwoners van Nederland beter gaat worden wanneer er een tweede golf aan zit te komen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie