Hoe kan het coronavirus zo veel impact hebben, en wat gaat deze impact zijn in het 4e kwartaal?

Iedereen heeft momenteel last van de vervelende maatregelen om het coronavirus de wereld uit te helpen. Helaas hebben deze maatregelen op dit moment te weinig impact. Het aantal besmettingen neemt steeds verder toe. Hierdoor is de kans groot dat er de komende periode nog strengere maatregelen komen. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om het aantal slachtoffers zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast worden de maatregelen aangescherpt om de zorg zo veel mogelijk te ontlasten. Echter, er is ook veel kritiek op de huidige aanpak van het OMT. Zo zijn er veel mensen die zich afvragen hoe het coronavirus zo veel impact kan hebben op de gehele wereld. 

Een pandemie

Op dit moment is er dus een pandemie gaande. Deze pandemie komt voort uit het vele reizen over de gehele wereld. Om ervoor te zorgen dat het virus zo snel mogelijk de wereld uit is, zijn er een aantal onderzoekers die zich bezig houden met een vaccin. Helaas is dit vaccin momenteel nog niet gevonden. Echter, Rusland claimt dat zij een vaccin hebben. Zij zijn dus druk bezig met het testen van dit vaccin. Naast dat Rusland druk bezig is met een vaccin, zegt ook de Verenigde Staten druk bezig te zijn met het testen en het ontwikkelen van een vaccin. Er zijn natuurlijk ook nog een aantal andere landen druk bezig met dit vaccin, helaas heeft dit tot op heden nog geen concreet succes opgeleverd. 

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

coronavirus

Beperkt reizen door het coronavirus

Het is algemeen bekend dat het internationaal vervoeren van zowel goederen als personen helemaal stil ligt. Dit heeft te maken met de restricties van veel verschillende landen. Hier heeft ook de KLM ontzettend veel last van. De  Koninklijke Luchtvaart Maatschappij heeft zelfs steun gekregen van de Nederlandse overheid. Naast dat deze maatschappij ontzettend veel last heeft van het coronavirus, hebben ook alle andere luchtvaart maatschappijen last van de restricties. 

coronavirus travel

De impact van het coronavirus

Het coronavirus heeft zoveel impact omdat ieder land nationale maatregelen treft. De kans is groot dat het virus minder impact had als er internationale maatregelen getroffen zouden worden. Hierdoor zouden de verschillen in de verschillende continenten ook minder groot zijn. Echter, helaas is dit dus niet het geval. Om het probleem toch op te lossen zorgt het OMT (Outbreak Management Team) ervoor dat er gepaste maatregelen getroffen worden. Zo zijn er afgelopen maandag 28 september extra maatregelen getroffen, zoals het eerder sluiten van horeca en het dringende advies om thuis te werken. Hierdoor zal er in het vierde kwartaal van 2020 mogelijk meer economische schade optreden. 

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie