Was het coronavirus al sinds de zomer in 2019 in Italië?

Het coronavirus heeft in vrijwel elk land voor problemen gezorgd. Een Europees land die tot nu nog erger heeft moeten lijden dan andere landen, is Italië. In Italië zijn er erg veel mensen overleden. Echter, in Italië is de crisis bij lange na nog niet voorbij. Zo worden er dagelijks tienduizenden positief getest. Naast dat het coronavirus tijdens de pandemie voor veel slachtoffers zorgt, wordt er nu gedacht dat het virus hier al eerder was.

Onafhankelijke experts geloven het niet

Het verhaal gaat nu de ronde dat in de zomer van 2019 al veel coronagevallen waren in Italië. De aanleiding van de gedachte dat het virus al langer in Italië aanwezig is, komt voort uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Kankeronderzoek in Milaan. Hier werden meer dan duizend bloedmonsters afgenomen om sporen van longkanker tegen te komen. In het bloed van deze vrijwilligers bleek antistoffen te zitten tegen het coronavirus. In een klein gedeelte van deze gevallen ging het om bloed dat al in september 2019 werd afgenomen.

De geschiedenis van corona zal herschreven moeten worden

Op het moment dat het blijkt dat dit onderzoek klopt, zal dat betekenen dat het coronavirus zich al veel eerder over de wereld aan het verspreiden. Dit houdt in dat er opnieuw gekeken zal moeten worden naar de oorsprong van het coronavirus. 

corona 2019

Geen wetenschappers met verstand van antistoffen betrokken bij dit onderzoek

Bij het onderzoek zijn geen wetenschappers betrokken geweest die verstand hebben van antistoffen. Wetenschappers die hier wel verstand van hebben, geloven niks van hetgeen dat ontdekt is. Volgens hen is het loos alarm en komt het niet overeen met hoe het daadwerkelijk is verlopen. 

Ook Spanje leek sporen te zien van het coronavirus in het riool

Ook in Spanje ging er een verhaal rond dat het virus al langer rondgaat in het land. Zo werd er in een Spaanse studie gesuggereerd dat het coronavirus al in het begin van 2019 aanwezig was het rioolwater van Barcelona. Echter, deze ‘conclusie’ werd al snel door verschillende media de kop ingedrukt.

De Italiaanse studie kreeg minder kritiek

Het verschil met het onderzoek in Spanje is voornamelijk dat het Italiaanse onderzoek niet direct onderuit werd gehaald door de collegiale kritiek. De reden hierachter heeft zeer waarschijnlijk te maken met het feit dat Tumori voor velen niet belangrijk genoeg is, om er iets van te vinden. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie