corona regel

Sinds de komst van het coronavirus zijn er veel dingen veranderd in ons land. Veel dingen zijn niet meer mogelijk en dat is erg vervelend voor veel mensen. Bovendien is er een grote groep Nederlanders die hun werk niet meer kunnen doen als gevolg van de coronamaatregelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mensen die in de horeca werken, maar er zijn nog veel andere sectoren die net zo hard zijn getroffen. Daarom is het erg fijn dat er verschillende steunmaatregelen zijn vanuit de Nederlandse overheid. Toch zien ondernemers natuurlijk liever dat de maatregelen worden versoepeld. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona regel

Maatregelen

De maatregelen die zijn genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden hebben grote impact op de Nederlandse samenleving. Dat is logisch aangezien deze maatregelen de vrijheden die we in Nederland hebben behoorlijk beperken. Toch is het wel van belang dat iedereen zich zo goed mogelijk aan deze maatregelen houdt zodat ze zo snel mogelijk kunnen worden versoepeld. Het volgen van dit soort maatregelen heeft effect op de gemiddelde Nederlander. Dat wil zeggen dat de positie van veel Nederlanders tegenover het gehoorzamen van regels aan het veranderen is tijdens de coronacrisis. 

Nederlanders worden gehoorzamer

Het volgen van de coronamaatregelen heeft volgens wetenschappers voor veranderingen gezorgd in de mentaliteit van veel Nederlanders. Wanneer je je iedere dag aan verschillende maatregelen moet houden, zorgt dit er op de lange termijn voor dat je er aan bent gewend om regels te gehoorzamen. Hierdoor is de kans groot dat de gemiddelde Nederlander zich ook na de coronacrisis beter aan de regels gaat houden. Dat zegt Paul van Lange, hoogleraar psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Onze samenleving wordt gehoorzamer. Daardoor zullen mensen zich ook na de coronacrisis beter aan de regels blijven houden. 

Gewend om regels te breken

corona beleid

Nederlanders zijn over het algemeen gewend om de regels te breken. Door rood fietsen is hier de normaalste zaak van de wereld en voordringen is voor veel mensen geen probleem. Van Lange verwacht dat deze mentaliteit gaat veranderen wanneer de maatregelen tegen het coronavirus minder zijn geworden. Dat komt doordat mensen steeds meer gewend raken aan het volgen van regels. Daarom zullen zij zich ook beter aan de regels die niets met het coronavirus te maken hebben. Het grootste verschil is het feit dat Nederlanders elkaar steeds meer aanspreken wanneer iemand zich niet aan de regels houdt. 

Corona-teller.nl

Verandering van de mentaliteit

Het is in principe niet slecht dat de mentaliteit van Nederlanders in het algemeen aan het veranderen is. Waarschijnlijk zal het coronavirus nooit helemaal weg gaan en daarom is het van belang om je ook bij minder besmettingen goed aan de regels te houden. Een beetje sociale controle kan daarbij geen kwaad en daarom is het goed dat de mentaliteit van Nederlanders in het algemeen aan het veranderen. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten