Geen aanwijzing dat een mutatie van Covid-19 minder schadelijk is, hoe kan het dat dit nog niet concreet is?

Op dit moment heeft heel de wereld last van het vervelende Covid-19. Dit komt doordat het virus ontzettend besmettelijk is en er hierdoor verschillende slachtoffers kan maken. Sinds maart van het jaar 2020 is het virus ook in Nederland terecht gekomen. Ook in Nederland  worden veel verschillende maatregelen getroffen om minder slachtoffers te maken. Echter, in het begin van maart was de premier van Nederland nog van mening dat groepsimmuniteit de beste oplossing is. Helaas is het volgens de bevindingen van een aantal experts momenteel niet meer de juiste oplossing. 

Is Covid-19 voor een tweede keer ziekmakend?

De Nederlandse experts meldde eind september dat patiënten die met Covid-19 besmet zijn geraakt en in het ziekenhuis minder snel op de IC terecht komen. Echter, de kans is klein dat dit daadwerkelijk zo is. De internisten vereniging die dit in het begin van de corona crisis heeft aangegeven, heeft hier tot op heden geen verklaring voor. Toch denken  veel mensen dat de 2e golf minder gevaarlijk is. 

covid-19

De verandering van Covid-19

Volgens Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum, concludeert dat de virussen constant een klein beetje veranderen. Dit geldt dus ook voor het coronavirus. Het virus is dus continu bezig met de verschillende soorten mutaties. Echter, dit betekent absoluut niet dat het virus minder schadelijk is voor de gezondheid van de mens. Wanneer het virus verandert, kan dit in een aantal gevallen zelfs nog meer schade aanrichten.  

covid-19

Hoe verandert Covid-19?

Een virus verandert als volgt; wanneer je besmet bent met het vervelende coronavirus, vermenigvuldigd het virus zich met jouw cellen. Hiervoor is het wel van belang dat het genetisch materiaal van het virus direct gekoppeld wordt. Echter, het lichaam maakt hierbij altijd een aantal kleine foutjes. In de loop van de tijd worden deze foutjes steeds erger. Doordat deze foutjes continu erger worden, wordt dit ook wel een mutatie genoemd. 

Wanneer wordt het concreet?

Het coronavirus wordt dus waarschijnlijk van zich zelf niet onschuldig. Daarnaast is hier ook nog steeds geen uitsluitsel over. Het kan dan ook nog ontzettend lang duren voordat hier wederom uitsluitsel over is. Dit komt doordat er veel verschillende onderzoeken aan vooraf moeten gaan. Helaas kosten deze onderzoeken onderzoekers ontzettend veel tijd. De kans is dan ook groot dat dit eerder een kwestie is van jaren dan van weken of maanden. Kortom, er is tot op heden geen concreet nieuws over de mutatie van Covid-19. Daarentegen is het wel duidelijk dat dit nieuws erg kan lang duren. 

Bekijk ook de besmettingen per gemeente op Kaart Corona Nederland

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie