Een goede werkhouding  tijdens de coronacrisis in 2020 is belangrijk omdat je hiermee meer werk verzet

Ongeveer een halfjaar geleden verrichtte vrijwel iedereen zijn of haar werkzaamheden op een bedrijfslocatie. Sinds de komst van het coronavirus is hierr erg snel verandering in gekomen. Doordat er 1,5 meter afstand gehouden moest worden, zorgde dit bij veel bedrijven voor een ruimte tekort. Hierdoor zijn steeds meer mensen thuis gaan werken. Een goede werkhouding voor thuis creëren is daarom essentieel.

Wanneer je een lange tijd thuis moet werken, zul je steeds vaker tegen problemen aanlopen. Zo is het thuis werken aan bijvoorbeeld de eettafel niet ideaal. Daarnaast kan het ook zijn dat je wel over een bureau beschikt, maar toch aan het eind van de dag lichamelijke klachten hebt. Wanneer je veel thuis moet werken is het een verstandig om geld te investeren in een goede work station. Zo werkt dit stukken sneller en zul je aan het eind van de dag minder lichamelijke klachten hebben.

De werkhouding

Wanneer je erg veel uren draait achter een bureau, is de werkhouding van groot belang. Wetenschappelijk onderzoek heeft dan ook aangetoond dat een slechte werkhouding een negatieve invloed heeft op het lichaam. Het is daarom van belang dat hier aandacht aan wordt besteed. Het werkapparatuur speelt hier een belangrijke rol in. Ergonomische materialen worden sterk aangeraden. Dit omdat bij het gebruik van ergonomische materialen er een goede werkhouding is. Als je een work station in wilt richten tijdens de coronacrisis, is het verstandig om hier rekening mee te houden. 

Goede werkhouding

De bureaustoel bepaalt de werkhouding

Als je veel tijd spendeert achter de computer, is het verstandig om een goede stoel te kopen. Zo bepaald de stoel voor een groot gedeelte de houding die je aanhoudt achter het bureau. Een ergonomische bureaustoel is daarom sterk aan te raden. Hierbij houdt je lichamelijk een prettige houding aan en zul je minder snel last hebben van lichamelijke klachten. Hierbij is het wel van belang dat de stoel aansluit bij andere werkmaterialen.

De beste werkhouding

Het bureau dient op de juiste hoogte te staan voor de beste werkhouding

Wanneer je een prettige werkhouding wilt hebben, zul je ook aandacht moeten besteden aan het bureau dat je wilt gebruiken. Zo is het belangrijk dat het bureau op de juiste hoogte afgestemd moet worden. Hierbij kun je eerst bepalen hoe hoog je ongeveer zit met de stoel en vervolgens de tafel op een prettige hoogte afstemmen. Het is belangrijk dat je deze volgorde aanhoudt en dit niet andersom doet. Naast de hoogte van de tafel is het ook prettig als je een stevige tafel hebt. Niks is vervelender dan een tafel die continu verplaatst of wiebelt. 

Ergonomische materialen voor een betere werkhouding

Wanneer je een goede stoel en bureau hebt, is de workstation voor een groot gedeelte in orde. Toch zijn er nog een aantal onderdelen die bij kunnen dragen aan een betere werkhouding. Zo werkt het bijvoorbeeld stukken fijner als het toetsenbord los van het scherm zit. Veel mensen besluiten hierom om te werken met een aparte monitor. Wanneer je wilt werken met een aparte monitor is het fijn als deze op de juiste hoogte afgestemd kan worden. Zo is het onder andere voor de nek prettig als het scherm op ooghoogte wordt afgesteld. Om een monitor op de juiste hoogte af te stemmen, kan er gebruik gemaakt worden van een monitorarm.

Een monitorarm voor een betere werkhouding

Naast de monitor, speelt de muis ook een belangrijke rol. Erg veel lichamelijke klachten ontstaan door het gebruik van een verkeerde muis. Wanneer je een standaard muis koopt zorgt dit ervoor dat je hand continu in een verkeerde houding moet forceren. Zowel op lange als of korte termijn kan dit voor erg vervelende klachten zorgen. Om dit probleem uit de weg te helpen, kan het handig zijn om een ergonomische muis te kopen. Ergonomische muizen zijn er in verschillende varianten te verkrijgen. Dit is vaak een kwestie van smaak en dient vooral ook te passen bij de werkzaamheden.

Met een goede wotk station lever je het beste werk!

Wanneer je zorgt voor een goede work station, zorgt dit ervoor dat je beter en meer werk kunt verzetten op een dag. Daarnaast zorgt het voor stukken minder lichamelijke klachten. Het is daarom sterk aan te raden om je workstation in te richten met ergonomische producten. Bovendien gaan deze producten over het algemeen langer mee en kun je er op lange termijn ook geld mee besparen. Voor het kopen van ergonomische materialen kun je terecht bij verschillende winkels. Zo kun je hier zowel in online als offline winkels voor terecht. Veel bedrijven richten zich ook meer op het verkopen van ergonomische materialen. Dit omdat hier in de Arbowet steeds meer aandacht aan wordt besteed.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie