corona wappie

Er zijn veel mensen die kritiek hebben op het coronabeleid van het huidige kabinet. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het niet eens zijn met het feit dat er vrij strenge maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sommige mensen vinden dat de schade aan de economie veel groter is dan de schade aan de gezondheid van mensen. Het is van belang om het ook eens van een andere kant te bekijken, maar volgens demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge is het wel van belang dat mensen op een goede manier worden voorgelicht waardoor je kunt voorkomen dat er desinformatie wordt verspreid.

Online Testen via Corona-teller.nl
corona wappie

Interview met het AD

Hugo de Jonge heeft een interview gegeven aan het AD. Hierin heeft hij zich kritisch uitgesproken over de standpunten van een partij als Forum Voor Democratie. Dat komt natuurlijk door de standpunten van deze partij als het gaat om de coronamaatregelen. FVD sprak zich tijdens de verkiezingscampagnes altijd kritisch uit over het coronabeleid van het huidige kabinet en beloofde Nederland ‘weer vrij’ te maken. Hiermee doelde lijsttrekker Thierry Baudet op het versoepelen van de maatregelen zodat mensen weer meer mogelijkheden hadden. Volgens de Jonge zijn mensen in coronatijd vatbaarder voor alternatieve theorieën, maar is het toch erg zorgwekkend dat je dit soort geluiden ook al in de Tweede Kamer hoort. 

Kritiek op het vaccin

Volgens Hugo de Jonge is het al helemaal zorgwekkend dat FVD op verschillende manieren probeert om het coronabeleid van het kabinet te ondermijnen. Dat doen zij bijvoorbeeld door openlijk de ernst van het virus in twijfel te trekken en ook aan te geven niet overtuigd te zijn door de werking van het vaccin. Het vaccin is volgens de Jonge de enige manier om uit deze crisis te komen. Het speerpunt van de verkiezingscampagne van Forum Voor Democratie was het afschaffen van de coronamaatregelen. Uit verschillende onderzoeken onder mensen die zijn gaan stemmen is gebleken dat een groot deel van de stemmen op FVD komen door hun standpunten tegenover het coronabeleid.

corona maatregelen

Regelrecht gevaar

Hugo de Jonge noemde in het interview de visie van Forum Voor Democratie een regelrecht gevaar. Dat komt doordat deze volgens hem de volksgezondheid ondermijnd. Wel vindt de minister het naar eigen zeggen erg belangrijk om in gesprek te gaan met mensen die deze zelfde denkbeelden hebben. Volgens hem is deze groep in potentie zo groot dat het er voor kan zorgen dat de vaccinatiegraad een stuk lager wordt. Hierdoor zou het dus langer kunnen duren voordat de maatregelen worden versoepeld. Daarom wil hij op verschillende manieren proberen zo veel mogelijk in contact te komen met deze mensen.

PCR en Sneltest prijzen

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten