De Jonge kondigt coronamaatregelen aan voor de feestdagen, zonder de oppositie in te lichten

De oppositie heeft momenteel veel kritiek op de aanpak van minister Hugo de Jonge. Zo heeft minister de Jonge buiten het weten van de oppositie om aangekondigd dat er rondom de feestdagen andere coronamaatregelen zullen gelden. Onder andere Geert Wilders heeft hier veel kritiek op.

Wat zegt Wilders over de situatie?

Geert Wilders geeft aan dat hij er niet tegen kan als bewindslieden de pers te woord staan, zonder dat zij er iets over hebben kunnen zeggen. Geert Wilders geeft aan dat hij eerst een debat wil over het coronavirus met Mark Rutte en Hugo de Jonge.

Ook Frank Futselaar is het niet eens met aankondigen van coronamaatregelen

Naast Geert Wilders is Frank Futselaar het er ook niet mee eens. Zo noemt hij het een structureel probleem dat zorgt voor erg veel ergernis. Zo is het volgens hem van belang dat de maatregelen eerst goed uit worden genomen voordat deze aangekondigd worden. Volgens Lianne Plouman geven de huidige coronacijfers reden tot een debat, maar zeker nog de mogelijkheid om de pers in te lichten. 

Wie is Hugo de Jonge en wat deed hij voor het coronavirus?

Hugo de Jonge is geboren op 26 september in 1977. Het is een Nederlandse politicus die werkzaam is bij de CDA. Sinds 2017 is hij werkzaam als vicepremier en minister van Volksgezondheid, welzijn en sport. In2020 is hier nog bijgekomen dat hij partijleider van het CDA.

Hoe heeft de Jonge zich opgewerkt?

Minister Hugo de Jonge is opgegroeid in Alphen aan den Rijn en Zaamslag. In 1995 is hij geslaagd voor zin havo examen en de opleiding tot leraar in het basisonderwijs gaan volgen. Dit diploma heeft jij gehaald op de Ichthus Hogeschool in Rotterdam. Na deze opleiding is Hugo de Jonge niet gestopt met leren. Zo heeft hij hierna zijn diploma ‘schoolleider Primair Onderwijs’. 

Nadat Hugo de Jonge vijf jaar heeft gewerkt in het onderwijs, is die begonnen als beleidsmedewerker Onderwijs van de Tweede kamer-fractie van het CDA. Vanaf 2006 is hij begonnen met werken als Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

corona De Jonge

In 2010 is minister de Jonge in Rotterdam benoemd tot wethouder van Onderwijs, jeugd en gezin. In 2013 pleitte de Jonge bij Knevel & Van den Brink na een aantal problemen bij de Islamtische scholengemeenschap Ibn Ghaldounvoor sluiting. In 2014 werd minister de Jonge tot wethouder van de portefeuille zorg. Op 1 oktober 2016 werkt De Jonge werkzaam bij een project in Rotterdam voor kwetsbare ouders die de verantwoording over een kind nog niet konden dragen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie