corona huisartsen

Veel huisartsen vonden het niet prettig dat het nog lang op zich liet wachten voordat zij gevaccineerd zouden worden tegen corona. Huisartsen willen zich weren tegen het virus omdat zij veel in contact komen met mensen die besmet zijn met het virus. Eerder vond minister de Jonge het niet noodzakelijk om de huisartsen versneld te vaccineren. De opkomst van de Britse mutatie van het virus lijkt zijn kijk hierop echter veranderd te hebben.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

De eerste vaccinaties voor huisartsen

Een groot aantal huisartsen (15.000) krijgt deze week al een vaccinatie tegen het coronavirus. Het gaat ditmaal niet over het Pfizer vaccin waar we eerder al veel over gehoord hebben. Het vaccin dat de huisartsen deze week toegediend zullen krijgen is het Moderna vaccin.

De huisartsen die deze week gevaccineerd worden, krijgen 28 dagen daarna nog een prik. Op die manier zullen zij optimaal beschermd zijn tegen het coronavirus, zover dat mogelijk is.

corona huisartsen

Hoe zit het met de overige huisartsen?

De huisartsen die niet binnen nu en volgende week gevaccineerd kunnen worden, zullen in februari worden gevaccineerd. Dat was in het eerste geval ook al de maand waarin de huisartsen gevaccineerd zouden worden. Zij krijgen het AstraZenica vaccin. Er wordt dus gebruik gemaakt van verschillende vaccins om te vaccineren.

Corona-teller.nl

Wanneer wordt de rest van de bevolking gevaccineerd tegen corona?

Het vaccineren is gestart bij zorgmedewerkers die veel in aanraking komen met patiënten met corona. Nu zijn dus ook de huisartsen aan de beurt. Mensen die in de zorg werken krijgen voorrang, omdat het belangrijk is dat zij werkzaam kunnen blijven. Vanaf gisteren is men ook begonnen met het vaccineren van ouderen die in een zorginstelling verblijven.

Men zal hierna beginnen met het vaccineren van de oudste mensen die op zichzelf wonen. Die groep is namelijk het kwetsbaarst voor het virus. Ergens in het midden van volgende maand zullen waarschijnlijk ook de vaccinaties beginnen voor mensen die tussen de 18 en 60 jaar oud zijn.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Op de hoogte blijven van nieuws rondom het vaccin tegen corona?

Wil jij op de hoogte blijven van nieuws rondom het vaccin? Dan is het aan te raden om het nieuws op deze website goed te volgen. Voor actuele en betrouwbare informatie rondom COVID-19, kun je de websites van de GGD en van het RIVM raadplegen. Dat zijn websites van officiële overheidsinstanties. Daardoor kun je er zeker van zijn dat de informatie op deze websites ook betrouwbaar is. Houd ook de persconferenties goed in de gaten.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten